BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,66
ALTIN 2.390,53
HABER /  GÜNCEL

Katil zanlısından kan donduran cevap

Maltepe Gülsuyu’nda parkta cesedi bulunan gencin katil zanlısı olarak 2 arkadaşı gözaltına alındı.

Abone ol

Adliyeye sevk edilen zanlılardan biri, “Arkadaşını neden öldürdün?” diye soran gazetecilere “Keyfimden” diye karşılık verdi.

Gülsuyu Gülensu yol ayrımındaki parkta dün sabah saatlerinde 20 yaşındaki Yaşar Toplu'nun cesedi bulunmuştu. Ceset üzerinde yapılan incelemede kurşunun Toplu’nun başının sağ tarafından girip soldan çıktığını gören ekipler, silahın normalde sağ tarafa düşmesi gerekirken cesedin sol tarafında olduğunu tespit etti.

Durumdan şüphelenen ekipler, geniş bir araştırma başlattı. Yapılan araştırmada Yaşar Toplu'nun gün boyu Erhan A. (22) ve S.H.K. (17) ile birlikte olduğu tespit edildi. Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, bunun üzerine savcılıktan arama kararı çıkarıp, Erhan A. ve S.H.K'nın evlerine baskın yaptı. Erhan A.'nın evinde yapılan aramada, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet tabanca ve satış için hazırlanmış 20 adet bonzai uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca Erhan A.'nın elbiselerinin üzerinde öldürülen Yaşar Toplu'ya ait kan izleri tespit edildi.

S.H.K'nın evinde yapılan aramada ise kanlı elbiseler bulundu. Elbiselerdeki kan izlerinin de Yaşar Toplu'ya ait olduğu ortaya çıktı. Erhan A. ve S.H.K, cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı. Zanlıların polise verdikleri ifadede aralarında zaman zaman kavga olduğunu ancak Yaşar Toplu'yu kendilerinin öldürmediğini söylediği öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlılardan Erhan A'nın uyuşturucu ticareti yapmak, sahtecilik, kasten yaralama, silah kanununa muhalefet suçlarından kaydı olduğu ve adam öldürme suçundan da bir davasının Yargıtay'da devam ettiği öğrenildi. S.H.K'nın ise uyuşturucu kullanmaktan sabıkası tespit edildi. Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde ifadeleri tamamlanan 2 zanlı bugün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Erhan A. basın mensuplarının, “Arkadaşını neden öldürdün?” sorusuna, “Keyfimden” diye karşılık verdi.