BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

AK Parti'nin tavrı MHP'lileri çok kızdırdı!

BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkları için verilecek kararda hükümetin tavrı MHP'li Yeniçeri'den sert bir eleştiri aldı

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, bazı BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili konunun bir an önce sonuçlanmaması halinde, Hükümet'in güvenirliğini kaybedeceğini savundu.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının gecikmiş bir konu olduğunu ifade etti. Siyasetle şiddetin bir terazinin iki kefesi gibi olduğunu belirten Yeniçeri, ''Birisi azalınca diğeri artar. Demokrasi ile terör birbiri ile bağdaşmaz. Hangi taraftaysanız, tarafınızı belirleyin'' diye konuştu.

KATİLLİK SUÇ OLMAKTAN ÇIKSIN

Terör örgütü PKK ile BDP'ye yönelik tavırlar karşısında medyanın, ''1994'e döneriz'' diye adeta ağıtlar yaktığını savunan Yeniçeri, ''Eğer bunları cezalandırmayacaksak, o zaman Ceza Kanunu'nu kaldıralım. Katillik de suç olmaktan çıksın'' dedi.

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, terör destekçilerinin dokunulmazlıklarını komisyona havale etmesinin'', dokunulmazlıkların kaldırılmasını zamana yayarak sulandırma anlamına geldiğini ileri süren Yeniçeri, şöyle devam etti:

''Kararlı, tutarlı ciddi olmadığının, bir pazarlık marjı yaratmak istediğinin göstergesi. Dokunulmazlıklar konusu bir an önce sonuçlandırılmaz ise Hükümet güvenirliğini kaybedecektir. Bir konuya inanıyorsanız geriğini yapacaksınız.

AKP, terör destekçilerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve idam konusunu tartışırken, BDP de İmralı ile görüşmeyi sürdürüyor. Danışıklı dövüş ile sürdürülen bir strateji var. Hem teröristlerle görüşmek hem de teröristlerle kucaklaşanları yargılamak, AKP'ye hastır. Bir yandan terörle mücadele eder gibi görünmek, diğer yandan teröristlerin taleplerine uygun adımlar atmak bir AKP klasiğidir.''

BİR KERE DE KENDİ MESELENİZ İÇİN UĞRAŞIN

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretini de değerlendiren Yeniçeri, Erdoğan'ın Putin ile başkent Ankara yerine İstanbul'da görüşmesini eleştirdi.

Hükümet'in dış politikasına da değinen Yeniçeri, ''Haşimi yüzünden Irak ile Hamas yüzünden İsrail ile NATO'nun Patriotları yüzünden Rusya ile ABD'nin füze kalkanı yüzünden İran ile Türkiye'nin ilişkileri bozulmuştur. Allah rızası için bir de kendi meselemiz için bir ülkeyle aramız bozulsun. Başkalarının derdiyle dertlenen, başkalarının sorunlarını sorun edinen, başkalarının şarkılarıyla efkarlanan bir yönetim ile karşı karşıyayız. Erdoğan ve Davutoğlu, tam da sıfıra sıfır, elde var sıfır politikası izliyor'' diye konuştu.