BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'nin güçlü kadın adayı konuştu!

Medya sektörünün tanınmış yüzlerinden Feride Güzin Üreten, aday adaylığı sürecine ve siyasete ilişkin konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Medya sektöründe 20 yıla yakın süredir pazarlama konusunda faaliyet gösteren Feride Güzin Üreten, AK Parti milletvekili aday adayı oldu. Genç ve çağdaş bir iş kadınının AK Parti'den siyasete girmeye karar vermesi bazı çevrelerde yadırgansa da, onunla yaptığımız söyleşide, AK Parti saflarından siyasete girmek konusunda gördüğümüz kararlılığı, sanıyoruz birçok kadına da siyasete girmek konusunda cesaret verecektir.

Halen ulusal ve uluslar arası firmalara alternatif mecralar konusunda medya pazarlama hizmeti veren TiMPA Medya'nın sahibi ve genel müdürü olan Feride Güzin Üreten (41), adaylığı ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

AK Parti'den milletvekili adayı olmasının ardındaki nedenleri kendi hayat öyküsünden yola çıkarak aktaran Üreten, 2001 krizinin ardından önce işsiz kaldı ardından kendi işini kurdu ve iyileşen ekonomiyle birlikte işinin patronu oldu:                        

Üreten kimdir?
1969 Yılında Çankırı'da doğdu. Uludağ Üniversitesi Ekonometri mezunu. 1992 yılından bu yana medya sektöründe pazarlama faaliyetleri yürütüyor. Sırasıyla HBB, Show TV, Kanal D, Cine5, Mepaş, Kanal E, Kanal 6, Star ve Sky TV'de Medya Pazarlama Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2002 yılında aile şirketi TiMPA Medya'yı kurdu. Yelken, motosiklet, seyahat ve sinemayı seviyor. Evli, biri 9 diğeri 3 yaşında 2 kız annesi.

"Geriye dönüp baktığımızda bu gelişmenin 2002 seçimleri ile iktidara gelen AK Parti döneminde olduğu açıkça görülüyor. Bu durum tabii ki son sekiz yıllık dönemde uygulanan başarılı ekonomi politikalarından kaynaklanıyor. Kendi işim olan medya pazarlama konularında kazandığım tecrübelerimi siyasete taşımayı uygun buldum. Ben de serbest iş hayatımdaki olumlu gelişmeleri son sekiz yıllık AK Parti iktidarının sağladığı istikrarlı dönemde gerçekleştirme imkanı buldum. İşte bu nedenle, siyasete AK Parti bünyesinde girmeyi uygun buldum."

TÜRBAN ONUN İÇİN BİR SORUN DEĞİL!

Başı açık bir işkadını olan Üreten için 'türban' ise bir sorun olmaktan çok uzak bir hak...

"Ben memur çocuğuyum. Benim babam da yakınlarım da inançlarına değer veren insanlardır. Ama bu durum ne övünülecek, ne de eleştirilecek bir şeydir. Kişilerin dış görüntüsüne bakarak inançlarının ne olabileceği konusunda yorum yapmak çok yanlış bir şeydir. İnsanların inançları, tamamen onların kendi özgürlükleridir. Hele hele bu konuların TV ekranlarında çekiştire çekiştire tartışma konusu yapılmasına inanamıyorum. İnsanlar kendi inançlarına saygı gösterilmesini bekliyorlarsa, başkalarının inançlarına da saygı göstermesini bilmeliler."

KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ MÜMKÜN MÜ?

Türkiye'nin kanayan yarası olan Kürt sorunu ve terörü de aday adaylığı programına alan Üreten, AK Parti'nin Birlik ve Kardeşlik Projesi adı altında ortaya koyduğu çözüm politikalarını da destekliyor:

"Bugüne kadar gelmiş geçmiş iktidarlar içinde sözünü ettiğiniz sorunu çözmek için en önemli girişimlerde bulunan, en önemli adımları atan, bu sorunu samimiyetle çözmek isteyen iktidar, AK Parti hükümeti olmuştur. Ama bunu tek taraflı istemek yeterli değildir. Karşı tarafın da çözümü samimiyetle istemesi lazım. Daha önce de ifade etmeye çalıştığım gibi bugün dünyada tam bir iletişim ve pazarlama çağı yaşanıyor. Bu yöntemleri kullanmadan kitlesel ve sosyal sorunları çözmek mümkün değil. Kürt sorunu da böyle. Bu yöntemleri kullanmaya karar verdiğinizde, bu yöntemler size ne yapmanız gerektiği konusunda yol haritası çizecektir."

HAYAT BİZİMLE GÜZEL!

Üreten'in aday adaylığı sürecinde kullanacağı sloganı ise "Hayat bizimle güzel"... Peki bu sözlerle Üreten kime, ne mesaj vermek istiyor? İşte Üreten'in sözleriyle sloganın arkasındakiler...

"Bu slogan çok hoşuma gitti. Tam da düşüncelerimi ifade ediyor. Bunun içinde kadınlar var tabii ama sadece o kadar değil. Bunun içinde çalışan kadınlar var, kocasının yanındaki eşi var, çocuklarının annesi var, annesinin babasının çocukları var. Tabii bunun yanı sıra içinde AK Parti de var, 'Hayat AK Parti ile güzel' anlamına da geliyor. Eşimin bulduğu çok sıcak bir slogan bu. Demek ki tek cümle ile benim adaylığımı böyle görüyor. Dedim ya, çok hoşuma gidiyor bu slogan. Keyifle söylüyorum: Hayat bizimle güzel."

EŞİ ÜNLÜ BİR GAZETECİ

Üreten'in eşi de medya camiasının tanıdığı gazetecilerden Sedat Üreten... Ancak Sedat Üreten başlarda eşinin siyasete girme kararını yadırgasada eşine desteği tam. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakın çevresinden olan Üretenler, Başbakan Erdoğan'la olan ilişkilerini şöyle anlattı:

"Evet AK Parti'den. Sayın Tayyip Erdoğan'ı üniversite yıllarından tanıyor. Ortak dostları var. Çok maçını izlemiş. Sayın Erdoğan'ın siyasete girmek üzere olduğu yıllarda çok rapor paylaşmış kendisiyle. Hatta AK Parti hükümeti sırasında kendisine bazı projeler de gönderdiğini biliyorum. Ama yerel yönetimler onun daha çok ilgisini çekiyor. 70'li yılları, 80 darbesini, Turgut Özal'lı yılları tam da içinde yaşamış bir gazeteci olarak onun bilgi ve birikimlerinden yararlanıyor olmayı da kazanç olarak görüyorum."