BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84
HABER /  POLİTİKA

Ak Partinin Adana Adayı!

AK Parti eski ANAP'lıları aday yapmaya devam ediyor. Adana adayı belli oldu. O da eski ANAP'lı bir isim!

Abone ol ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- AKP, eski ANAP'lıları aday yaparak kadrosuna katmaya devam ediyor. Bir dönem ANA'ta görev almış, merkez sağın önemli bir çok ismini genel seçimlerde milletvekili adayı gösteren ve TBMM'ye taşıyan AKP, yerel seçimlerde de ANAP'ın flaş isimlerini belediye başkan adayı olarak göstererek kadrosunu merkeze çekmeye devam ediyor.

ADANA'YA DA ANAP'LI
İş dünyasından İsmail Kavuncu ile eski ANAP Adana milletvekili ve ANAP yöneticiliği de yapan Mehmet Ali Bilici arasında yaşanan adaylık yarışında son dakika sürprizi olan Kavuncu'nun adaylığı kabul edilmedi. Son dakikada gelen bilgiye göre 20 gündür ismi Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen Mehmet Ali Bilici AKP'nin adayı oluyor. İsmail Kavuncu'nun ise Eyüp Beledeyi Başkan Adayı olarak gösterileceği konuşuluyor.

DESTEKÇİLER
AKP'nin Adana milletvekillerinden Ömer Çelik ve Dengir Mir Mehmet Fırat'ın Bilici'yi, Vahit Kayırıcı ve Necdet Ünüvar'ın ise Kavuncu'yu desteklediğe ve Çlik ve Fırat'n istediği adayın Başbakan tarafından kabul edildiği belirtildi.

AKARCALI
AKP, Adana'nın yanı sıra Çankaya'da da ANAP'lı aday gösterdi. ANAP'ın eski bakanlarından ve parti yöneticiliği de yapan Bülent Akarcalı aday gösterildi. Akarcalı'nın adaylığı kabul etmemesi ihtimaline karşın, eski CHP'li Çankaya Belediye Başkanlığı da yapan alevi kökenli Haydar Yılmaz ile görüşen ve nabız yoklayan Başbakan Erdoğan'ın, Akarcalı'da karar kılması ile yine bir ANAP'lı AKP saflarına katılmış oldu.