BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.456,22
HABER /  POLİTİKA

AK Partinin 3 parolası

AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, AK Parti'nin üç parolasının bulunduğunu söyledi

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, AK Parti'nin üç parolasının bulunduğunu, bunların yolsuzluğun kökünü kazımak, yasakların kökünü kazımak ve yoksulluğu ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, ''Biz Türkiye'de hukukun üstün olmasını istiyoruz'' dedi.

Gündüz, AK Parti'nin Muş'ta yapılan 2. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının ardından Türkiye'de birçok şeyin değiştiğini söyledi. ''Bugün Türkiye'de hukukun üstünlüğü mü geçerlidir? Yoksa üstünlerin hukuku mu geçerlidir? Hala bu kavgamız devam ediyor'' diyen Gündüz, şunları kaydetti: ''Biz Türkiye'de hukukun üstün olmasını istiyoruz. Hukuk herkese eşit olsun. Herkes bir tarağın dişi gibi o hukukun önünde eşit olsun. Biz diyoruz ki kimsenin dokunulmazlığı olmasın. Bu anlayışı Türkiye'ye egemen kılmak lazım. Ama birilerinin sanki Türkiye'de suç işleme özgürlüğü var. Bakın bir tek ailenin Türkiye'ye faturası 8.5 katrilyon liradır. Hala o aile bu ülkede elini kolunu sallayarak gezebiliyorsa o zaman yazık bu Türkiye'ye. Bütçeden bu milletin kalkınması için ayırdığımız para, 7 katrilyon. Yani çalınan paradan 1.5 katrilyon daha az.''

Gündüz, ayrıca AK Parti'nin üç parolasının bulunduğunu, bunların yolsuzluğun kökünü kazımak, yasakların kökünü kazımak ve yoksulluğu ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

-TÜRKİYE'DEKİ DEĞİŞİM-

AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından iktidara
gelmesiyle birlikte önemli değişikliklere imza attığını belirten İrfan Gündüz, ''Türkiye dünyaya, ekonomide nasıl rekorlar kırıldığını gösterir hale geldi'' diye konuştu.
''Milletin karamsarlığa düştüğü bir dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bir grup millet sevdalısının başlattığı hareketin Türkiye'nin çehresini değiştirdiğini'' ifade eden Gündüz, şöyle konuştu:

''Ekonomik krizler içerisinde boğuşan bir Türkiye, bugün dünyaya ekonomide nasıl rekorlar kırıldığını gösterir hale gelmiştir. Sadece 21 bankacının bu memleketten çalıp götürdüğü para 50-55 milyar dolardır. Bunlar dünün başbakanlarının, hatta dünün cumhurbaşkanlarının fotoğraf karesinde yer alan insanlardır. Bugün bizi yolsuzlukla itham etmeye çalışıyorlar. Halbuki onlar yolsuzluk yaptılar, milleti soydular. Biz yol yaptık arkadaşlar yol.''

AA