BIST 10.878
DOLAR 32,18
EURO 34,90
ALTIN 2.490,14
HABER /  SPOR

Loranta Asker tepkisi

Sivasspor Genel Menajeri Bülent Uygun, ayrılma imasında bulunan Lorant'a ateş püskürdü

Abone ol

Sivasspor Kulübü Genel Menajeri Bülent Uygun, lig bitiminde Sivasspor'dan ayrılarak tatile çıkacağını söyleyen Alman Teknik Direktör Werner Lorant'a ateş püskürdü. Uygun, "Hesap sorulacak" dedi.

Sivasspor'un, kendi sahasında Kayserispor'a 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup olduğu karşılaşmanın ardından İHA muhabirine özel açıklamalarda bulunan Sivasspor Kulübü'nün "Asker" lakaplı Genel Menajeri Bülent Uygun, Kayserispor maçı ile ilgili söylenecek kelime bulamadığını belirterek, "40 puanı bu futbolcularımız topladı. Bu puanı toplarken onlarla gurur duydum. Ama bugünkü futboldan utanç duydum. Futbolcuların da kendilerinden utanç duyduğunu biliyorum, hepsinin kafaları önlerinde ama sadece bunu futbolculara yüklemek doğru değil. Ben, bugün futbolculara değinmeyeceğim. Bugün seyirciye değinmek istiyorum. Onları tebrik ediyorum. Sivas'ta dağ gibi adamlar tanıdım dediğimde, işte bu seyircileri tüm dünyaya ve Türkiye'ye anlatmak istedim. Çünkü Sivaslılar, Türkiye'de çok değişik tanınıyor. Hakem hatası da olsa, rakip takım oyuncusunun yaptığı ters bir hareket de olsa seyirci resmen rakibi alkışladı" dedi.

Kayserispor maçını oynanmamış olarak kabul ettiğini kaydeden Uygun, "Ben bu maçı oynanmamış kabul ederek, beynimin bir kenarına yazıyorum. Tabiki bunun hesabı sorulacaktır" diye konuştu. Alınan kötü sonuçla ilgili olarak özeleştiri de yapan Uygun, "Alınan kötü sonuç, ne 5-6 tane eksiğimizin, ne başka bir şeyin. Tamamen benim hatam. Çünkü olanları görmeme rağmen önüne geçemedim. Böyle bir futboldan dolayı Türk futbolundan da özür diliyorum" şeklinde konuştu.

Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant'ın, karşılaşmanın ardından yaptığı basın toplantısında söylediği, "Şu an gözüktüğü gibi sezon sonunda Sivasspor'da kalmayacağım" sözünün hatırlatılması üzerine de, Lorant'ı ağır bir dille eleştiren Uygun, şunları söyledi:

"Ben, Lorant'ın böyle bir açıklama yapmasını ciddiyetsizlik olarak tanımlıyorum. Yarın kendisi Ankara'ya gidiyor. Tatile gitmiyor herhalde. Almanya'ya da bir ara tatile gitmişti. Dolayısıyla biz onunla çok defalar görüştük. Her seferinde birçok bahane öne sürdü. Onunla da görüşeceğiz. Herkesle görüştüğümüz gibi onunla da görüşeceğiz."

Sivasspor'un, Lorant'ı tekrar Türkiye'ye kazandırdığını da ifade eden Uygun, "Biz, onu tekrar Türkiye'ye kazandırdık. Lorant'ın Türkiye'ye girişini Sivasspor forması sağladı. Sivasspor'un büyüklüğünü herkes görecek. Bunu o da bilecek, o da öğrenecek. Bugün ben veya kim olursa olsun, bu taraftara layık olmak için mücadele ediyorsa o da buraya layık olma zorundadır. Kemsi kimseye mavi boncuk dağıtarak kimseyi kandırmasın" dedi.