BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

AK Partililer Gül'ün bu sözünü alkışlamadı

Yeni yasama yılının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Gül'un tutuklu vekillerle ilgili sözleri alkış aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER. COM-Cumhurbaşkanı Gül'ün Ergenekon ve KCK davasından tutuklu bulunan milletvekillerine destek çıkan sözleri, muhalefetin beğenisini toplarken, AK Parti sıralarında buz gibi hava estirdi. Gül'ün Türkiye'nin dünyada gıptayla izlendiğini söylemesi, AK Parti'li vekillerin alkışını aldı.

KILIÇDAROĞLU KUTLADI

Gül'ün sözleri Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nda farklı yankı buldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Tutuklu milletvekillerine yaptığı vurgu nedeniyle Cumhurbaşkanı'nı kutluyorum'' diye değerlendirdi.u.20121001172621.jpg

ERDOĞAN: POLEMİĞE GİRMEK İSTEMEM

Başbakan Erdoğan,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile polemiğin içerisine girmek istemediğini belirterek, ''Bizim bu düşünceyi paylaşmadığımız ortada zaten. Çünkü bu insanlar arazide çalışarak milletvekilliğini kazanmış olan insanlar değiller. Onlar zaten o dönemde içerideydiler ve o dönem içerideyken tersten dönüp parlamentoya gelme gayreti içindeydiler. Bakın şimdi onlardan bir tanesi, buyurun ilk derece mahkemenin verdiği karar; 18 yıl. Dışarıda olmuş olsaydı durum çok daha farklı olmuş olacaktı. Bunları iyi görmek durumundayız diye düşünüyorum." diye konuştu.

"DAVET ETMEK ZORUNDA DEĞİLİM"

Başbakan Erdoğan, kongreye bazı gazetelerin davet edilmemesi ile ilgili bir soruya da şu karşılığı verdi:

''Gayet netim. Burada herhangi bir savunma içerisinde değilim. Bize sürekli olarak hakaret eden, her türlü saygısızlığı sürekli olarak gösterenleri, ben de kendi özel böyle bir günümüze davet etmek zorunda değilim. Bundan dolayı da davet etmedik. Olay bu kadar basittir.  Yani bu işi bu kadar seviyorlarsa zaten bunca televizyonlar yayınladılar. Oradan takip eder, gerekli değerlendirmeleri yine yaparlar. Yani sadece onların şeyi; Arena'ya girememişlerdir olay budur.''

TUTUKLU VEKİLLERE DESTEK

Cumhurbaşkanı Gül'ün "Seçimlere yasal olarak katılmış, halkın oyunu almış, milletvekili sıfatını taşımaya hak kazanmış herkesin, haklarında kesin yargı kararları ortaya çıkana kadar yasama faaliyetine katılması gerektiğini düşünüyorum" sözü CHP ve BDP sıralarından alkış aldı.

1.20121001164755.jpg 

GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK

Gül'ün yine özgürlüklerle ilgili düşüncelerini paylaştığı bölüm muhalefetin beğenisini kazandı. Gül'ün "Bir ülkede yazarların, düşünürlerin ve fikir adamlarının görüşlerini korkusuzca paylaşabilmeleri, o ülkeye itibar kazandırır. Aynı şekilde, gazeteciler, haberciler ve bir bütün olarak medya mensuplarının halkı haberdar etme görevlerini yerine getirirken hiçbir engelle karşılaşmamaları da temel esastır" şeklindeki sözleri muhalefet milletvekilleri taarfından alkışlandı.

DIŞARIDAN BAKANLAR GIPTA EDİYOR

Gül, konuşmasının sonlarına doğru hükümetin icraatlarını övdü. Gül'ün bu sözleri AK Parti sıralarında alkışlarla karşılandı:

"Oysa bugün vatandaşlarının kendisine güven duyduğu, değişen dünyanın alacağı yeni düzene katkısı olabilecek, güçlü bir ülkeyiz. Zenginleşiyor ve zenginliğimizi tabana yaymanın yollarını arıyoruz. Sorunlarımızı, demokrasi içerisinde, konuşarak ve tartışarak çözme gayretindeyiz. Dışarıdan bakanların gıpta ettiği, içeriden bakıldığında da gurur duyulması gereken bir ülke bugün Türkiye..."