BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.473,06
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li vekiller yaz tatilini raporlaştıracak

AK Parti TBMM Grup Başkanlığı, partili milletvekillerinden yaz dönemine ait aylık faaliyet raporu istedi.

Abone ol

AK Partili milletvekilleri, seçim bölgelerindeki siyasi faaliyetleri konusunda TBMM’nin tatil olduğu yaz boyunca her ay Meclis Grup Başkanlığı’na bir rapor sunacak.

AK Parti TBMM Grup Başkanlığı, ”Milletvekilleri Aylık Faaliyet Raporu” uygulamasına geçti. Milletvekilleri, seçim bölgelerinde neler yaptıklarına ilişkin, aylık çizelgeli raporlarla parti gurubunu bilgilendirecek.

Rapor örneği bütün AK Parti’li milletvekillerine gönderildi. Rapor üç bölümden oluşuyor. İlk bölüm ”Halka Dönük Faaliyetler” başlığını taşıyor. Bu başlık altında belde ziyareti, köy ziyareti, siyasi parti ziyareti, resmi kurumlar, eğitim öğretim kurumları, meslek odaları, sendikalar, STK ve medya kuruluşları, öğrenci yurtları, huzurevleri, muhtar, esnaf, hastane, ev, pazaryeri, kıraathane ile düğün ve taziye ziyaretleri yer alıyor.

Milletvekili, bu ziyaretlerden hangilerini o ay içerisinde ve hangi tarihlerde yaptığını, ziyaret sayısı, katılımcı sayısı ve ziyaret ettiği kuruluşun adıyla birlikte rapora yazacak.

Raporun ikinci kısmını ”Parti İçi Faaliyetler” oluşturuyor. Bu bölümde teşkilat ziyaretleri, İl Danışma Meclisi, İlçe Danışma Meclisi, parti içi eğitim programı, istişare toplantısı, kongre katılımları yer alıyor. Milletvekili, kaçar kez bu toplantılara katıldığını tarihleriyle ve yanındaki katılımcı sayılarıyla birlikte yazacak.

Raporun üçüncü ve son bölümü ise ”Refakat Eden Teşkilat Mensupları” başlığını taşıyor. Bu başlık altında milletvekiline refakat eden 8 teşkilat mensubunun adı ve soyadı ile görevinin yazılması isteniyor.