BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekilin ilginç seçim tahmini!

AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın Twitter'dan liderlerin konuşma performasına göre seçim tahmini yaptı

Abone ol

İNTERNETHABER- Meclis'te liderlerin bütçe konuşmaları gündeme damgasını vurdu. Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ın ellerindeki dosyalar konuşulurken liderlerin performansları da sosyal paylaşım sitelerinde tartışma konusu oldu. AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın twitter'dan yaptığı değerlendirme ise oldukça ilginç. Ayva, liderlerin konuşma performanslarına göre seçim tahmini yaptı.

AK Partili Ayva sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan attığı twittlerle liderlerin dünkü bütçe konuşmalarını değerlendirdi. Sadece değerlendirmekle de kalmayan Ayva bu konuşma performanslerına göre 2011 seçim tahmininde de bulundu.

 Bakın Ayva'nın seçim tahmini nasıl?

 
 http://twitter.com/lokmanayva  

"Bütçe konuşmalarında liderleri değerlendirecek olursak: BDP adına bir lider yoktu. BDP'yi o yzden kategori dışı tutuyorum. Tabanının neler çektiğini düşünmek bile istemiyorum.

Devlet Bey üst perdeden, genellemelerde mantık hatalı, heyecansız konuştu.Taban "Anlayamadım ama iyi dedi." demez. Ne der? "İyi dedi, hoş dedi ama ne dedi?" der.

Kemal Bey'in bazı eleştirileri haklıydı. Ancak haklı pozisyonda kalamadı. İftiralara kalkınca göçtü. Bir de orjinal,akılda kalıcı ifadeler bulamayınca Kemal Bey kayboldu.

Kapsayıcı olma çabası uslup nedeniyle zayıf kaldı.CHP tabanını temsil edemedi.

Mesela CHP'li gazetecileri, stklarıı, vatandaşları düşünün. Eleştirileri Kemal Bey'in söylediği kadar mı veya yetersiz mi?

Liderlerden orjinal şeyler beklenir. Benim kadar söyler, benim kadar düşünebilirse ben de lider olurum..Kemal Bey'i siz takdir edin.

Tayyip Bey her zamanki gibi ezdi geçti. Tanıdığım için söylüyorum, daha fazlasını da yapabilirdi.O zaman müthiş bir dengesizlik oluyor.

Bu sefer orjinal ifadeler azdı. VİKİCHP gibi ifadeler yoktu.

Tayyip Bey'in taban yansıması ise hop oturtup hop kaldırmadı. Enerjinizi seçimlere saklayın mesajı verdi.

Hasılı taban açısından bütçe görüşmeleri olmadı. En karlı taban AK PARTİ tabanı oldu.

Söylemesi bana düşmez ama muhalefet bu fırsatı çok cömertçe harcadı. Devlet ve Kemal Beyler beni yanıltmadı. Oylarını düşürecekler.

Perşembenin gelişi çarşambadan belliyse seçim sonuçları:

Bütçe performanslarına göre seçim sonuçları: BDP %5, MHP%8:5 CHP 22, AKPARTİ %52.Diğer %12.5