BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi üç oy farkla güvenoyu aldı

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi beklendiği gibi Senato'daki güvenoylamasını kazanması sonrası Temsilciler Meclisi'ndeki güvenoylamasını ise üç oy farkla kazandı.

Abone ol

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi'ndeki güvenoylamasını üç oy farkla kazandı.

Berlusconi oylamayı üç oy farkla kazandı

Oylama sırasında gergin tartışmalar yaşandı, başkentte de protesto gösterileri düzenlendi.

Berlusconi bu durumda 2013 yılındaki parlamento seçimlerine kadar görevine devam edebilecek.

Parlamentonun üst kanadı Senato'daki oylamada ise 162 ret oyuna karşılık 380 senatör güven oyu verdi, 11 kişi çekimser kaldı.

Berlusconi, güvenoylamalarından önceki son gününü bakanlardan destek arayarak geçirmişti.

Koalisyon hükümetinden ayrılan parlamento üyeleri ise, artık özel hayatına dair skandallarla gündeme gelen ve seçim vaatlerinde belirttiği sağ politika platformunu gerçekleştiremeyen bir başbakana tahammül edemeyeceklerini söylüyordu.

Temsilciler meclisindeki güvenoylamasının birkaç oy farkla sona ermesi, ihtimaller arasındaydı.

Zira ülkedeki siyasi krizi tetikleyen, onlarca milletvekilinin Berlusconi'nin partisinden ayrılmaları, Başbakanın temsilciler meclisindeki çoğunluğu yitirmesine yol açmıştı.

İtalya'daki BBC muhabiri de güven oylamasını kazanmış olsa da Berlusconi'nin, parlamentonun alt kanadını kılpayı bir çoğunlukla idare etmesinin güç olacağı yorumunu yaptı.

Silvio Berlusconi, dünkü konuşmasında İtalya'nın devamlılığa ihtiyacı olduğunu söyledi ve ülkenin karanlık bir krize girmemesi için görevine devam etmesi gerektiğini belirtti.

Berlusconi, güvenoylamasını kaybettiği takdirde, erken seçime gidileceğini belirtmiş ve ve ayrıca kendisini devirmek isteyenlerin hükümet kuramayacağını iddia etmişti.

Başbakan ayrıca erken seçimin, Yunanistan ya da İrlanda'daki gibi bir ekonomik krize yol açabilecek bir istikrarsızlığa yol açabileceğini savunmuştu.