BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yağmur ve kar uyarısı!

Sabah erken saatlerden itibaren Edirne ve çevresinde görülmesi beklenen kar yağışının akşam saatlerinde Trakya'nın genelini etkilemesi bekleniyor.

Abone ol

Yağış devam edecek, sıcaklıklar az da olsa artacak. Yağışlar tüm yurtta devam ediyor. Bu arada, hava sıcaklığı da iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacak.

Trakya'da 3 gün, İstanbul'da Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan geceyarısı kar var.   

Yarın sabah erken saatlerden itibaren Edirne ve çevresinde görülmesi beklenen kar yağışının akşam saatlerinde Trakya'nın genelini etkilemesi, Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan geceyarısı ise İstanbul'un Rumeli yakasındaki semtlerinde görülmesi bekleniyor.
Meteorolojik tahminlere göre yarın sabahtan itibaren başlaması beklenen kar yağışları zaman zaman etkisini kaybetse de 3 gün boyunca görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla devam etmesi beklenen yağışların; Antalya, Mersin, Adana ve Hatay çevrelerinde "aşırı" sağanak ve gökgürültülü sağanak, Muğla, Osmaniye, Kahramanmaraş, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Karaman, Tokat, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır çevrelerinde "kuvvetli" yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri), Doğu Anadolu'nun iç ve batı kesimleri (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis) ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde "kuvvetli" karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, Marmara'nın kuzeyi ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esecek.