BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekilden dershane çıkışı!

Dersaneleri doğuran sebeplere ve bu kurumların gerekliliğine yönelik tespitlerini paylaşan Bal, kapatma söylemleri üzerine demokrasi vurgusu yaptı.

Abone ol

Dersanelerin bir sebep değil, çarpık eğitim sisteminin sonuçlarının ürünü olduğunu hatırlatan AKP'li İdris Bal, ideal eğitim sistemi oluşturulmadığı sürece bu kurumlara ihtiyacın devam edeceğine dikkat çekti.

Bal, dersanelerin kapatılması halinde yer altına ineceğini ifade ederek zengin aile çocuklarının eksiklerini özel dersle kapatırken, orta gelirli ve fakir ailelerin çocuklarının mağdur olacağını kaydetti. Bal, açıklamalarında "demokrasi gereği bir emirle özel bir şirket açılamaz yada kapatılamaz. " tespitine de yer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin başkanlığındaki bir heyet tarafından hazırlandığı iddia edilen yasa taslağı ile dershanelerin, etüt merkezlerinin ve tüm kursların kapatılacağı iddia edilmişti. AKP Kütahya Milletvekili İdris Bal, dersanelerin kapatılması tartışmaları ile ilgili düşüncelerini Twitter hesabından paylaştı.

İşte, AKP'li Bal'ın o mesajları:

"DERSANELER BİR SEBEP DEĞİL, SONUCUN ÜRÜNÜ"

* Dersaneler bir sebep değil, sonucun ürünüdür. Ülkedeki çarpık, dengesiz, dağılmış eğitim sistemi ve verilen eğitim ile yapılan sınav arasındaki farklılıkların olduğu bir eğitim sisteminin sonucudur.

"İDEAL EĞİTİM SİSTEMİ OLUŞTURULMADIKÇA, DERSANEYE İHTİYAÇ SÜRECEK"

* Ülkede ideal eğitim sistemi oluşturulmadan, eğitimin niteliği yükseltilmeden dersanelere olan ihtiyaç bitmeyecektir.

* İdeal bir eğitim sistemi oluşturulursa zaten insanlar çocuklarını dersaneye gönderme ihtiyacı da hissetmeyecektir.

"KAPATILIRSA, YER ALTINA İNECEK"

* Kapatılması durumunda bu sistemde legal ya da illegal devam edecektir, yer altına inecek kayıt dışı olarak devam edecektir.

ZENGİN AİLE ÇOCUKLARI ÖZEL DERS ALACAK, OLAN FAKİR AİLE ÇOCUĞUNA OLACAK

* Ekonomik durumu iyi olan aileler daha da pahalı halen özel öğretmen tutma yoluna giderek fazla zarar görmeyecektir. Ancak ekonomik durumu iyi olmayan aileler bu hizmeti alamayacak ve eğitimde büyük bir fırsat eşitsizliği olacaktır.

DEMOKRASİLERDE BÖYLE ŞEY OLMAZ

* Diğer tarafta demokrasinin bir yönü çok partili sistem, ifade özgürlüğü, özgür medyaya bakarken diğer yönü serbest girişime, planlı değil pazar ekonomisine, arz-talep dengesine dayanmaktadır. Dolayısı ile demokrasi gereği bir emirle özel bir şirket açılamaz yada kapatılamaz. Piyasa, emirle yürümeyeceği için bu yapı illegal devam edecektir.

bal2.jpg 

bal1.jpg