BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,26
HABER /  DÜNYA

Şivan Perver’in gelişi...

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Bir zamanlar ülkemize gelme konusunda tedirginlik yaşayan Şivan Perver, ülkemizin değerli sanatçıların...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Bir zamanlar ülkemize gelme konusunda tedirginlik yaşayan Şivan Perver, ülkemizin değerli sanatçılarından İbrahim Tatlıses ile birlikte düet yapacak. Bu, Türkiye’nin nerden nereye geldiğinin çok önemli bir noktasıdır" dedi.
İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo’da gerçekleştirilen “Hom-Tex Dekorasyon ve Ev Tekstili Fuarı”nın açılışına Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Tataristan Başbakan Yardımcısı Rauil Zarıpov, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, çok sayıda tekstil sektörünün temsilcileri katıldı.
Açılışta konuşma yapan Bakan Bağış, Türkiye’nin son yıllarda attığı kalkınma hamleleriyle çok önemli başarılara imza attığını belirterek, “Bölge kalkınan bir bölge. Türkiye’nin dört bir yanında çok büyük bir kalkınma hamlesi yaşanıyor. Yeni okullar, evler inşa ediliyor. Bunların döşenmesi, insanların kullanımına hazır hale getirmesi lazım. Bölgemizi dayayıp döşemeye başladık. Türkiye bölgenin kalkınmasında önemli rol oynamaya başladı. Tarih boyunca da zaten biz bunu ortaya koymuş bir milletiz. Tarihte geçmişte ülkeler milletler arasındaki siyasi ilişkiler ekonomik ilişkileri belirlerdi. Ama günümüzde artık ekonomik ilişkiler siyasi ilişkileri belirliyor. Burada her açıdan fuar Türkiye’nin ihracat ve ithalat rakamlarındaki her sıçrama aslında bizim diplomatik ilişkilerimizin daha iyiye gittiği göstergesidir” dedi.

MARKALAŞMA UYARISI
Markalaşma konusunda gerekli adımların atıldığı takdirde Türkiye’nin İtalya, Fransa, ABD gibi ülkelerle rekabet halinde olacağının altını çizen Bakan Bağış şunları söyledi;
“Ucuz işçilikle övünen Hindistan ve Çin gibi ülkeleri kendimize rakip görürsek ancak ucuz işçilik veren markalaşamamış taşeron bir ülke oluruz. Ama biz markalaşma konusunda Ekonomi Bakanlığımızın çok büyük projeleri olan teşvikleriyle markalaşma konusunda gerekli adımları atabilirsek o zaman dünyada marka olmuş İtalya, Fransa, ABD gibi ülkelerle rekabet ederiz. İşte o zaman 2023’te kişi başına düşen 25 bin dolar hedefi yakalayabiliriz. Yoksa ucuz işçilik o hedefi yakalayamayız.”

DİYARBAK’IRDAKİ PROGRAM
Başbakan’ın Kuzey Irak yöneticilerinden Barzani’yi Diyarbakır’da ağırlayacağını belirten Bakan Bağış, “Bir zamanlar ülkemize gelme konusunda tedirginlik yaşayan Şivan Perver, ülkemizin değerli sanatçılarından İbrahim Tatlıses ile birlikte düet yapacak. Bölgede yüzlerce çift toplu nikah töreniyle evlenecek. Bu, Türkiye’nin nerden nereye geldiğinin çok önemli bir noktasıdır. Kimileri artık şehit haberlerinin gelmemesinden rahatsız olabilir, onları hastalıklı zihinleri ile baş başa bırakıyorum. Biz Türkiye’nin huzurla, ekonomik kalkınmayla, demokratikleşmeyle, şeffaflaşmayla bütünleşerek büyümesinden büyük onur duyuyoruz. Bugün dünyada kardeşlik dokusuyla, demokratikleşmeyle, şeffaflaşmayla bölünün bir ülke yoktur. Ülkeler kardeşlikle değil, kalleşlikle bölünür. O dönem de artık son bulmuştur” dedi.