BIST 9.087
DOLAR 32,39
EURO 35,06
ALTIN 2.326,79
HABER /  DÜNYA

Adalet Bakanı'nı maymuna benzettiler

“Maymuna” benzetilen Adalet Bakanı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Irkçı yorumlar sadece hakarete maruz kalan kişiyi değil, içindeki toplumu da hedef alır. Bu, cezalandırılması gereken bir suçtur.” dedi.

Abone ol

Fransa’da siyahi Adalet Bakanı Christiane Taubira’ya yönelik yapılan ırkçı saldırı ülkeyi karıştırdı. Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault ‘Minute’ dergisinin toplatılması için Paris Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu.

Son yıllarda ırkçılığın giderek yükseldiği Fransa’da, aşırı sağcı “Minute” isimli dergi, ön sayfasından verdiği Taubira’nın fotoğrafının altına ‘‘Maymun gibi kurnaz Taubira, muz buldu’‘ ifadesine yer verdi.

“Maymuna” benzetilen Adalet Bakanı Taubira, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Irkçı, anti-Semitist, ya da yabancı düşmanlığı güden yorumlar sadece hakarete maruz kalan kişiyi değil, içindeki toplumu da hedef alır. Bu, cezalandırılması gereken bir suçtur.” dedi.

Taubira daha önce de birçok kez aşırı sağın hedefi haline gelmişti.

Irkçı söylemin ardından İçişleri Bakanı Manuel Valls de harekete geçti. Valls konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bakana yönelik saldırıyı kınayarak, derginin bu sayısının yasaklanabileceğini dile getirdi.

Öte yandan Taubira’nın destekçileri de olayı kınamak için sokağa döküldü.

Daha önce de İtalya’nın ilk siyahi Bakanı Cecile Kyenge ırkçı söylemlere maruz kalmış, bir miting sırasında bakana muz fırlatılmıştı.

(euronews)