BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Ünal'dan HDP'ye sert sözler

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 7 Haziran öncesi AK Parti'ye karşı birleşenlerin mevcut tabloda halka proje sunamadığını söyledi.

Abone ol
AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçimlerden sonra 2 gün konuştuğunu daha sonra vasileri tarafından uyarıldığını iddia etti. Bu konuşma sonrası 5 gün boyunca Demirtaş'ı gören olmadığını ifade eden Ünal, siyasetin irade işi olduğunu söyleyerek silahların gölgesinde siyaset yapmanın mümkün olmadığını kaydetti.

Mahir Ünal partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı koordinasyon toplantısında konuştu. Bir partinin tek başına demokratik sistem inşaa edemeyeceğini ifade eden Ünal, diğer siyasal partilerin de sistem inşasına destek vermeleri gerektiğini; ancak böyle bir durumun şu anda söz konusu olmadığını söyledi. Ünal konuşmasında şunları söyledi;

"Bunların 13 yıldan beri tek hedefi var. AK Parti'yi iktidar yapmamak, değil mi? Bir lobi oluşturdular, aynen kurdukları cümle şu; Her ne pahasına olursa olsun, AKP'den kurtulmalıyız. Yani Türkiye'nin ekonomisi çükmüş, Türkiye'nin kazanımları kaybolmuş, onların umurunda değil. AKP'den kurtulalım. 2015 seçimlerinde AKP'den kurtulamadınız ama, hedeflediğiniz, yan yana gelerek, koalisyonlar, ittifaklar kurarak, dışarda ve içerde işbirliği yaparak AK Parti'nin iktidar olmasını engellediniz. Tamam, toplumun önüne koyacak bir planınız, projeniz, vizyonunuz var mı? Yok. E biz bütün enerjimizi, bütün projemizi AK Parti'yi iktidar olmaması için kurmuştuk. diyorlar. Böyle siyaset olmaz. Bu tür siyasetçilerden de, demokratik sistem inşaa etmelerini bekleyemeyiz. Ve bunun adı da siyaset değildir.
 
HDP'YE YÜKLENDİ
 
Peki birileri de bu sorunun çözümü için bir yöntem bulmuşlardı, buldukları yöntem neydi? Silahlı mücadele, değil mi? Buradan soruyorum ey HDP ve devamı olan partiler; siz bu sorunun çözümüyle ilgili hangi değişikliğe gittiniz? Siz hala silahın vesayetini kabul ediyormusunuz? Evet ediyorsunuz. Siz hala demokratik siyasetin güçlü olması için bir irade ortaya koyuyormusunuz? Hayır koymuyorsunuz. Ve sizle terörle, şiddetle, ölümle aranıza kesin bir çizgi koyuyormusunuz? Koymuyorsunuz. Biz bu ülkede bu milletin sandıkta teceli eden iradesinin üzerindeki her türlü vesayeti tasfiye ettik.

"DEMİRTAŞ'I 5 GÜN GÖREN OLMADI" 
 
Bakın 2015 seçimlerinde millet bize dedi ki; sana yüzde 41 oy veriyorum ama tek başına iktidar olma yetkisi vermiyorum dedi. Biz ne dedik? Başımız gözümüz üstüne dedik. Çünkü aslolan milletin iradesidir, söz de karar da milletindir. Peki seçimler bitti, Selahattin Demirtaş 2 gün konuştu. Emanet oylardan filan bahsetti. 3'üncü gün vasileri devreye girdiler mi? Nasıl konuşması gerektiği konusunda onu uyardılar mı? Uyardılar. Hatta HDP'yi yumuşak siyaset gütmekle suçladılar. Ve o uyarıdan sonra 5 gün Selahattin Demirtaş'ı gören olmadı. Böyle siyaset yapılmaz. Bunun adı siyaset değildir. Silahların gölgesinde siyaset olmaz. Siyaset irade işidir. İradenize sahip çıkarsınız, iradenizi hiç kimseye kiralamazsınız."