BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Ünal'dan 'Adalet Mitingi' açıklaması

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Maltepe'de 'Adalet Mitingi'nde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Abone ol

Hükümetten 'Adalet Mitingi'ne dair ilk açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu'nun mitingdeki sözlerini eleştirerek "Adalet sokakta aranmaz, sandığı ve seçimi yok sayan, isyan çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, topluma bir anarşizm sunmaktadır. Kılıçdaroğlu tehlikeli bir oyun oynuyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu'nu parlamentoya ve siyasete saygılı olmaya davet eden Ünal, konuşmasına şöyle devam etti:

TOPLUMA ANARŞİZM SUNMAKTA

"Kılıçdaroğlu tehlikeli bir oyun oynamaktadır. Seçilmiş meşru hükümeti, gayri meşru ilan edemez, bu millet de buna izin vermez. Sayın Kılıçdaroğlu bu milleti sokakla korkutacaksa bu millet 15 Temmuz cehennemini yaşamış ve tanklara göğsünü siper etmiş bir millettir. Meşru siyaset içerisinde, milli iradenin tecelligahının TBMM olduğunu bilerek siyaset yapmalıdır. Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının bilmesi gerekir ki, eğer siz 100 bin kişiye yaslanarak 25 milyon kişinin sandıkta verdiği oyunu yok sayıyorsanız bunun adı faşizmdir.. Adalet sokakta aranmaz, sandığı ve seçimi yok sayan, isyan çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, topluma bir anarşizm sunmaktadır.

Ünal, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun son olarak Maltepe mitinginde dile getirdiği, MHP'nin de yeni bir açıklama yaptığı "FETÖ'nün siyasi ayağı" eleştirilerine yanıt verdi.

2 SEÇİM VE 3 KONGREDE TEMİZLİK YAPILDI

"17-25 Aralık'tan sonra bu yapının terör örgütü olduğu ortaya çıkmıştır. Paralel devlet yapısı olarak devlet tarafından isimlendirilmiş ve ondan sonra bu yapıyla ilgili mücadele başlatılmıştır" diyen Ünal, "17-25 Aralık 2013'ten sonra AK Parti yerel seçimler, 2 tane genel seçim ve 3 tane kongrede kendi temizliğini yapmıştır" ifadelerini kullandı.

ÖNERİMİZ İDDİANAMELERİ ÖZENLE OKUSUNLAR

Mahir Ünal şöyle devam etti:

"Siyasi ayaktan bahseden kemal Kılıçdaroğlu CHP'de hiçbir FETÖ temizliği yapmamıştır. Kılıçdaroğlu FETÖ ile göstermelik mücadele edilmesin diyor. Gerçek darbeciler hapistedir ve yargılanmaktadır. 15 Temmuz gecesi darbeciler suçüstü yakalanmış ve hesap vermektedir. Kılıçdaroğlu bunu perdelemeye çalışmamalıdır. Önerimiz iddianamaleri özenle okusunlar, delilleri değerlendirsinler."

"KABUL EDİLEMEZ"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında yapacağı Avusturya ziyaretinin engellenmesine de değinen Ünal, şunları söyledi:

"Avusturya, Hollanda, Almanya biliyorsunuz son bir yıldan beri Türkiye'ye dönük böyle tutum sergiliyor. Daha önce de Hollanda'nın bakanlarımıza yönelik tutumları olmuştu. Şimdi aynı tutumu Avusturya'nın sergilediğini görüyoruz. Türkiye herhangi bir şekilde dış politikasında gerilimden yana değil. Türkiye'nin Almanya, Hollanda ve Avusturya'da vatandaşlarıyla buluşmasının engellenmesi kabul edilemez."

15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ

Sözcü 15 Temmuz anma etkinliklerine yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı:

"15 Temmuz anma etkinlikleri yarın itibariyle başlıyor. Cumhurbaşkanlığımız himayesinde gerçekleştirilen etkinlikler var. Bir de STK'ların düzenleyeceği etkinlikler olacak. AK Parti olarak kendi etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. AK Parti olarak Cumhurbaşkanlığımız himayesinde düzenlenecek etkinliklere katılacağız. Cumhurbaşkanlığımız ana çerçevesyi kamuoyuyla paylaştı. 15 Temmuz ile ilgili hiçbir tören yapılmasa bile bu millet mücadeleyi unutmamak için demokrasi nöbeti tutulan yerlerde olacaktı zaten. 15 Temmuz anma törenlerini gölgelemeye çalışmanın neresi makul anlamıyorum."