BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

AK Partili kadınlara CHP'lilerden sözlü saldırı

Antalya'da bazı CHP'li kadınların, AK Parti üyesi 3 kadına sözlü ve fiili saldırıda bulunduğu iddia edildi.

Abone ol

AK Parti Antalya Milletvekili Enç, "Hala başörtüsünü sindiremeyen bir grup arızalı zihniyeti şiddetle kınıyorum" dedi

AK Parti Antalya Milletvekili ve milletvekili adayı Gökçen Özdoğan Enç, Muratpaşa İlçe Teşkilatında, saldırıya uğradıkları ifade edilen AK Parti üyesi Hatice Demiryürek ve Duygu Kaya ile basın açıklaması yaptı.

Teşkilat üyesi Hatice Demiryürek, Kazım Özalp Caddesi'nde dün saat 16.30 sıralarında AK Parti standının yanına kurulan CHP standındaki kadınların önce kendilerine sözlü sataşmada bulunduğunu söyledi.

"BUNLARA UYMAYIN BARİ"

Yaklaşık 80 yaşındaki bir kadının da yanlarına gelerek başörtüsünü çektiğini ifade eden Demiryürek, "Yanımdaki başı açık Zeynep arkadaşımla broşür dağıtıyorduk ve CHP standındaki yaşlı kadın yanımıza geldi. Başı açık arkadaşımın kolunu sarsarak, 'Sen bari aklını başına topla' dedi. Benim kafama vurarak 'Bunlara uyma bari' diye başörtümü çekiştirdi. O sırada kavga çıktı ve bizi ayırdılar" diye konuştu. 

Kendilerinin saygısız bir davranış içine girmediklerini söyleyen Demiryürek, şikayetçi olduklarını ve gerekenin yapılmasını beklediklerini dile getirdi.  

 Teşkilat üyesi Duygu Kara da CHP'li kadınların kendilerine ağza alınmayacak sözler sarf ettiklerini belirtti. 

"MESELE BAŞÖRTÜSÜNE TAHAMMÜLSÜZLÜK"

Gökçen Özdoğan Enç de Türkiye'de bazı siyasi parti teşkilatlarının, düşünceleri sindiremediğini ifade etti.

Teşkilat üyelerinin başörtülerinin çekildiğini, hakarete uğradıklarını anlatan Enç, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. 

Kendilerinin Türkiye'de demokrasiyi, insan haklarını, özgürlüğü savunduklarını dile getiren Enç, "Hala başörtüsünü sindiremeyen bir grup arızalı zihniyeti şiddetle kınıyorum" dedi. 

Enç, bazı bölgelerde teşkilat üyelerinin bu tür sözlü ve fiili saldırılara maruz kaldığını belirterek, bu zihniyetin değişmesi temennisinde bulundu. 

Kendilerinin başı örtülü ya da açık herkesin hakkını savunduklarını ifade eden Enç, "Burada mesele tahammülsüzlüktür. Başörtüsüne tahammülsüzlüktür. Hala birtakım zihniyet, burada arızalı arızalı, 'örümcek kafalı' derler asıl kendileri örümcek kafalı, tahammül etmeyi öğrenecekler. Bu kadar basit" ifadelerini kullandı.