BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.409,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AK Partili işadamına kaçak işçi baskını

AK Parti Darıca Meclis Üyesi olan Akbaşoğlu'nun işyerine kaçak işçi baskını yapıldı.

Abone ol

Darıca G.B'nin Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Darıca Belediyesi Meclis Üyesi olan Halil Akbaşoğlu'nun iş yerine kaçak işçi baskını yapıldı.

Demokrat Gebze Gazetesi’nin haberine göre Darıca Pirireis Mahallesi’nde giyim üzerine faaliyet gösteren ve yaklaşık olarak 400 kişinin istihdam edildiği VİP Giyim Sanayi’ne Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Ekipleri’nce kaçak işçi operasyonu düzenlendi.

Üretiminin yüzde 100’ünü yurt dışına ihraç eden ve Darıca G.B. Kulüp Başkanlığı’nın yanı sıra Darıca Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi de olan Halil Akbaşoğlu’nun da ortaklığını yaptığı VİP Giyim Sanayi’nde yabancı uyruklu işçi çalıştırıldığı ihbarını alan Polis, 30’a yakın Çevik Kuvvet polisinin katıldığı bir operasyon düzenledi.

SİGORTASIZ İŞÇİ BİLE YOK
Operasyonun ardından fabrikaya giriş çıkışları yasaklayan polis, içerde yaptığı incelemeler sırasında da bilgi vermezken, Halil Akbaşoğlu, Kocaeli Emniyeti Müdürlüğü’nün Savcılıktan aldığı izin doğrultusuna polisin işyerlerinde yabancı uyruklu işçi aradıklarını ve bu aramaların il genelindeki büyük işyerlerine yapılan operasyonlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Öğle saatlerine kadar devam eden aramalarda yabancı uyruklu hiçbir kişiye de rastlanılmadığını kaydeden Akbaşoğlu, “ bizim işyerimizde zaten böyle bir şey söz konusu dahi olamaz, bırakın yabancı uyruklu insanı, biz bir tane dahi sigortasız işçi çalıştırmıyoruz, sadece 3-5 çalışanımızın üzerinden kimlik çıkmadı onları da tedarik ediyoruz” şeklinde konuştu

KAÇAK İŞÇİ ÇIKMADI
Sabah erken saatlerde başlayan VİP Giyim’deki polis operasyonu, dün öğleden sonra 15.00’da sona ererken, Akbaşoğlu’nun ortağı olduğu işyerinde pasaportsuz ve kaçak işçiye rastlanılmadığı ve polisi ilgilendiren her hangi bir durumun olmadığı duyuruldu.