BIST 10.291
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.407,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kartal Belediyesi'nden hayvan dostu proje

Kartal Belediyesi sokak hayvanlarının sağlık, bakım ve korunması için Hayvan Hakları Federasyonu ile birlikte çalışacak.

Abone ol

Kartal Belediyesi sokak hayvanları ile ilgili projesini hayata geçiriyor. Kartal Sokak Hayvanları Platformu (KSHP) adında hazırlanan proje, Türkiye çapında çalışmalar yapan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) işbirliği ile gerçekleştirilecek.
 
Kartal Belediyesi, ilçe genelinde yürüteceği proje kapsamında sokak hayvanlarına yönelik sağlık, rehabilitasyon ve barınma konularında planlamalar yaparak vatandaşlara yönelik bilgilendirici toplantılar düzenlenecek. Sokakta yaşayan hayvanların periyodik olarak toplanarak muayenelerinin yapılacağı proje de, ayrıca yaralı hayvanların tedavileri de Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ve anlaşmalı veterinerlerde gerçekleştirilecek. Ayrıca yavru ve mağdur olan hayvanlar için de barınak sağlanacak.
 
Önümüzdeki günlerde hayata geçecek olan projenin başkanlığını yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Orhan İspekter, Kartal Sokak Hayvanları Platformu üyeleri ve HAYTAP Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yağmur Özgür Güven ile bir araya geldi.
 
Kartal Sokak Hayvanları Platformu olarak nelerin yapılabileceği konusunda görüşmelerin yapıldığı toplantıda, Kartal’da yaşayan sokak hayvanlarının yaşadığı sorunlar, hayvan hakları, eğitim ve bilinçlendirme konularında görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantıda işbirliği ve gönüllülük esasları konularında da görüşlere yer verildi.