BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.397,36
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Adana Tiyatro Festivali Seyhan nehrinde

12'nci Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart'ta "Elementlerin Uyumu" ile perdelerini açıyor

Abone ol

12'nci Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde İtalyan grup Studio Festi'nin Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştireceği "Elementlerin Uyumu" isimli gösterisiyle başlıyor.

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında nisan ayı boyunca 9'u yurtdışından olmak üzere 18 grup 21 oyun sergiliyor. Festivale; Fransa'dan Huchette ve Trans-Express Sokak Tiyatrosu, Almanya'dan Freiburg, İsviçre'den Markus Zohner, Japonya'dan Papa Tarahumara, Küba'dan La Luna ve Unforgettable Women tiyatroları, Tuva Cumhuriyeti'nden Tuva Devlet Müzik ve Dram Tiyatrosu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, İspanya'dan flamenko grubu Tatiana Garrido ve İtalya'dan Studio Festi grupları katılıyor. Festivale yurtiçinden de Kenter Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Ankara Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Konya Devlet Tiyatrosu katılıyor.
Festival kapsamında oyun ve gösteriler, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde, Taşköprü üzerinde ve Adana Merkez Park Açık Hava Sahnesi'nde sahnelenecek. Ayrıca, ikisi yabancı olmak üzere beş tiyatro grubunun oyunlarını Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sergilemesiyle İstanbullu sanatseverler de festival coşkusuna ortak olacak.
Festivalin açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana Valisi İlhan Atış, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Genel Müdür Hüsnü Paçacıoğlu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in katılımıyla Adana HiltonSA Oteli'nde gerçekleştirilecek. Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı sunmak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" açılış töreninde bu yıl da sahibini bulacak.