BIST 10.044
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.400,24
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li İpek muhalefet çattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, CHP ve MHP'nin tek başına iktidarı hedeflemediğini iddia etti.

Abone ol

Ak Parti'nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili olan Haluk İpek, partisinin Bartın, Karabük, Zonguldak, Sinop ile birlikte bölge toplantılarına katımak üzere Kastamonu'ya geldi.

Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Haluk İpek, tek başına iktidarı hedefleyen tek partinin Ak Parti olduğunu, CHP ve MHP'nin tek başına iktidarı hedeflemediğini iddia etti.

EN HAZIR PARTİ AK PARTİ

Ak Parti dışında diğer partilerin tek başına iktidara hazırlanmadığını söyleyen İpek, "Şu anda halk oylamasından sonra diğer siyasi partilere göre seçime en hazır parti, halk desteğinin en yoğun olduğu parti Ak Parti'dir. Ak Parti dışında şu anda hiçbir parti yok ki tek başına iktidara hazırlansın. Yani ne CHP, ne de MHP, ne diğer partiler tek başına iktidarı hedeflemiyorlar. Tek başına iktidarı hedefleyen tek parti, daha doğrusu iktidar sorumluluğunu yüklenmeye hazır tek parti Ak Parti'dir. İktidar sorumluluğunu yüklenmiş ve bu sorumluluğu deva ettirmeye hazır. Bu sorumlulukla seçime hazırlanan yegane parti Ak Parti'dir. Türkiye'de bunun dışında başka bir partinin tek başına iktidar hedefi yok" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Telekom Arena'nın açılışında taraftarlar tarafından ıslıklanarak protesto edilmesinden esinlenerek CHP'nin 'Bir ıslık da sen çal' adlı seçim şarkısı hakkında görüşleri sorulan İpek, "Onu CHP'ye sormak lazım. Böyle iktidar sorumluğuna veya iktidar hedefleyen parti sorumluğuna yakışıp yakışmadığına milletimiz değerlendirecek. Böyle bir ana muhalefet partisine yakışacak ciddiyette bir iş değildir" dedi.

Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen bölge toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.