BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.394,37
HABER /  GÜNCEL

Kayıp yakınları kaymakama saldırdı

Kahramanmaraş'ta alanda meydana gelen göçükte kaybolan 9 kişiyi arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Abone ol

Çalışmaları uzaktan izlemelerine izin verilen kayıp yakınları Afşin Kaymakamı Faik Arıcan'ın aracının önünü kesip yumrukladılar. Kaybolan 9  kişinin yakınları, arama kurtarma çalışmalarını yerinde izliyor.

YAKINLARI ÇALIŞMALARI UZAKTAN İZLİYORLAR

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 helikopter ve Ankara MTA'dan gelen 7  kişilik ekip ile Ankara, Adana, Malatya, Gaziantep ve Diyarbakır'dan gelen 100  kişilik teknik ekibin katılımıyla sürdürülen arama kurtarma çalışmalarını  yakından izleyen kayıp yakınlarının umutlu ve tedirgin bekleyişi sürüyor.

Alanda bulunan kayıp kişilerin aileleri ve yakınları, arama kurtarma  çalışmalarını izlemek için bölgeye girmek isteyince, özel güvenlik ve jandarma  ekiplerinin müdahalesiyle karşılaştılar. Engelleme nedeniyle aileler ile güvenlik  güçleri arasında tartışma yaşandı. Daha sonra işletme yetkililerinin izniyle  aileler göçük alanına yakın bir yere götürülerek arama kurtarma çalışmalarını  uzaktan da olsa izleme imkanı buldular.

Göçük altında kalan Cuma Yıldırım'ın babası Yusuf Yıldırım, oğlunun  sahada teknik eleman olarak çalıştığını belirtti. Çalışmaların ağır yürüdüğünü  öne süren Yıldırım, çalışmanın hızlandırılmasını ve oğlunun bir an önce  bulunmasını istediğini söyledi.
Kaybolan 9 kişiden biri olan Kemal Elmas'ın ağabeyi Hüseyin Elmas ise,  müsaade edilmesi halinde kardeşini göçükten kazma kürekle çıkaracağını ifade  etti.

KAYMAKAMIN ARACI YUMRUKLANDI

Bu arada Afşin Kaymakamı Faik Arıcan'ın aracının önünü kesen kayıp yakınları, aracı yumrukladılar. Jandarma müdahale ederek gerginliği önlemeye çalışıyor.