BIST 10.093
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.410,76
HABER /  GÜNCEL

Öğretmen adayı eylem hazırlığında yakalandı

Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi hain planını gerçekleştiremeden yakayı ele verdi. İşte onun hain planı..

Abone ol

Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi içerisine patlayıcı yerleştirdiği kola kutusuyla eyleme giderken yakalandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği öğrencisi A.K. içerisine patlayıcı yerleştirdiği kola kutusuyla eyleme giderken İzmir’de polis tarafından yakalandı. Daha önce de kentte elindeki benzin bidonuyla yakalanan A.K., adliyeye sevkedilişi sırasında, “Benim bir ilgim yok' diye konuştu.

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın, 15 Şubat’taki yakalanışının yıldönümüyle ilgili eylemlere karşı alarmda bulunan İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün, saat 21.00 sıralarında Karabağlar’daki denetimlerde A.K.’yi (24) görünce peşine düştü. Afyon Kocatepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği 4’üncü sınıf öğrencisi A.K., yakalanacağını anlayınca elindeki poşeti yere attı. Geçen yıl Kasım ayında Limontepe Semti’nde, elindeki benzin bidonuyla yakalanıp serbest bırakılan zanlı A.K., gözaltına alınırken, poşette, kola kutusu içine yerleştirilmiş, barut ve maytaplardan oluşan patlayıcı ele geçirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik eyleme gittiği sırada yakalandığı bildirilen A.K.’nin, bu türdeki patlayıcıları imal edip örgüt elemanlarına dağıtan kişi olduğu belirlendi.

Genişletilerek sürdürülen soruşturmada, Kuzey Irak’taki terör örgütü PKK kamplarında askeri eğitim aldığı tahmin edilen zanlı A.K.’nin, üç gün önce de, Buca İlçesi’ndeki ormanlık alanda düzenlenen, konserve kutusu içinde patlayıcının ele geçirildiği operasyonda tutuklanan lise öğrencisi F.G. ve üniversite öğrencisi M.C.D. ile bağlantılı olduğu kaydedildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı A.K., adliyeye sevkedildi. A.K., emniyet çıkışında, suçlamaları kabul etmezken, “Benim ilgim yok' diye konuştu.