BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.487,54
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

AK Partili Gedikli'den kritik soru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

tv8’de Erkan Tan’ın konuğu AK Parti'nin önemli isimlerinden Bülent Gedikli, Hrant Dink cinayeti ile ilgili hükümeti eleştirenlere, “Danıştay cinayetinde örgüt aramayanlar şimdi neyi sorguluyorlar?” diye sordu.

İşte Gedikli’nin açıklamalarından konu başlıkları:

ŞİMDİ NEYİ SORGULUYORLAR

“Hrant Dink cinayeti ile ilgili yargı geçte olsa bir karar verdi. Hatta hakimin kendisinin de vicdanı pek tatmin olmamış. Bu karar üzerine birileri ne yapıyor önemli olan bu. Birileri hemen kendine bir takım vazife çıkarıyorlar ve işi saptırmaya uğraşıyorlar. Bunu yapanlar örgütü soruyorlar. Peki aynı şahıslar Danıştay cinayetinde neden örgüt var demediler? Bu beyler niye çıkıp yürümediler? Türkiye’de maskeler düşüyor. Örgüt var mı diye sorsunlar; ama o zaman da soracaklardı. Tutarlı olacaksın arkadaşım.”

YARGININ KARARINDAN YÜRÜTMEYİ SORUMLU TUTAMAZSINIZ

“Yargı bir karar verdi. Fakat buradan dolaştırıp yürütmeye söz söylüyorlar. Yargının kararı üzerine yürütme sorumlu tutulabilir mi? Eskiden yargı bağımsız değil, hükümet baskı yapıyor diyenler şimdi yargının verdiği kararlarda hükümet sorumlu deyip hükümeti suçluyorlar. Yargı ayrı bir güçtür. Yürütme, Hrant Dink cinayetinde görevini yapmıştır. Delilleri tespit etmiş. 2 günü bulmadan olayın faillerini bulmuştur.”

BU BEYEFENDİLER YENİ KORKU NESNESİ YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR

“3K teorisi vardır. Önce bir korku nesnesi üretilir. Arkasından siyasi kaos sonra ekonomik kriz üretilir. Buradan da değişik şekillerde hükümeti yıpratmaya çalışırlar. Failler bulununca maskeler düşmüş oldu tabii ki. Yeni bir korku nesnesi yaratmaya çalışıyorlar. Arap baharından dolayı Türkiye’de otoriter yönetim varmış havası yaratmaya çalışıyorlar. Olay tam tersi aslında. Türkiye tam bir hukuk devleti olmak için yol alıyor. Bu beyefendilere yeni bir korku nesnesi lazım!”

TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ ROTASI İLE DÜNYAYA KAPAK OLDU

“Türkiye gemisi rotasında sapasağlam ilerliyor. Bu rota hukuk devleti rotasıdır. Bu özelliği ile Türkiye bütün dünya ya kapak oldu. Başbakanımız Time’a kapak oldu. Türkiye Dünya’ya. Hem ekonomik performansı ile hem de bu siyasi gelişmeler ile. Kimse Türkiye’den böyle bir şey beklemiyordu.”

İHRACATIMIZ 134 MİLYAR DOLAR OLDU, CUMHURİYET TARİHİNDE İLK BU

“İhracatımız 134 milyar doları buldu. Cumhuriyet tarihinde bir rekordur bu. İthalat ve ihracatı birlikte değerlendirince cari açık ortaya çıkıyor. Türkiye’deki son gelişmelerde cari açığı kontrol eder duruma geldik. Türkiye bir teşvik düzenlemesi yapıyor. Ara malı ithalatı ile ilgili çalışma yürütülüyor. İthal ettiklerimizin hangilerini burada üretebiliriz diye. Savunma sanayimiz yerlileşmeye başladı. 2002’den bu yana savunma sanayinde yerli üretimin payı 2 katına çıkmış. Türkçe isimler ile anılan silahlarımız olacak artık. İnsansız hava aracımız olacak.” 

FAİZ LOBİSİNİN ESASI KUT PATLASIN ÇAL OYNASIN

“Biz faiz lobisinin yapmak istediği şeylere engel oluruz. Eski Türkiye değil artık. Eskiden siyasi kaoslar ile birlikte faizleri istedikleri yerlere taşırlardı. 1 puan faizin maliyeti 3-4 kat trilyon bütçemize maliyeti olurdu. Lobinin içerisinde olanlar o lobiyi göremezler. Yok diyenler o çarkların içinde dolaşanlar. Lobilerin almak istediği neticeler çok açıktır. Dünyada faizler sıfıra yaklaştı. Buradan ucuza aldığınız parayı Türkiye’ye getiriyorlar. Dışardan ucuza getirdikler fonları Türkiye’ye getiriyorlardı. Sıcak para mekanizmasının içerisinde yer alanlar bu işleri organize edenler faiz lobisinin içerisinde olanlardır. Deniyor ki tansiyonu düşürmek için faizi yükseltmek lazım böyle olmaz diyorlar. Sen kimi kandırıyorsun? Bu nasıl hesap ya? Faizi de millet ödüyor kim ödeyecek? Faiz lobisinin esası kur patlasın faiz çatlasındır.”