BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,60
ALTIN 2.408,99
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li vekilden Bahçeli'ye dava şoku

MHP'den ihraç edilen Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç yargının yolunu tuttu... Davalık olduğu isim ise genel başkanı Bahçeli...

Abone ol

MHP'den ihraç edilen ancak hukuki işlemleri devam eden Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Genel Başkan Devlet Bahçeli hakkında "sembolik olarak" 200 bin liralık manevi tazminat davası açtığını bildirdi.

İrbeç, Bahçeli'nin, kendisinin Anadolu'daki gezilerinden rahatsız olduğunu ifade etti.

"Sayın Genel Başkan bu gezilere aşırı tepki verdi" diyen İrbeç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öyle tepki verdi ki 'disiplinsiz', 'dengesiz', 'siyasi mayın', 'provokatör' dedi. Milletvekiline 'provokatör' diyen bir genel başkan ile karşı karşıyayız. 'Mayın' da diyor bana aynı zamanda. Bu sözler, benim vatandaş ve parti nezdinde yükselişimi ve genel başkan adaylığımı önlemek ve aynı zamanda da parti içerisindeki hizmetlerimi önlemek için. Sonrasında parti üyeliğinden çıkarılmama yönelik bir işleme başvuruluyor.

Davalı Sayın Devlet Bahçeli, ağır hakaret içeren sözcüklerle mesleki itibar ve onurumu aşağılayarak, temsil ettiğim 80 bin seçmen, 75 milyon yurttaş ve uluslararası görevli olduğumu meclisler önünde beni aşağıladı ve zarara uğrattı. Bu aleni suçlamaların hukuk anlamı çok nettir. Bunun için kendisine sembolik olarak 200 bin TL tutarında manevi tazminat davası açtık."

3-4 YIL HAPİS

MHP'li İrbeç, Bahçeli'ye bir de ceza davası açacağını belirterek, "Sayın Devlet Bahçeli'nin bu sözleri, TCK'nın ilgili maddesine göre şeref ve haysiyete karşı işlenmiş mükerrerliği 3-4 yıldan aşağı olmayacak hapis cezasını da gerektirir ayrıca. Kişisel şeref ve haysiyete taarruz, yasama dokunulmazlığına girmez. Biz bu şikayeti de yapacağız" şeklinde konuştu.

İrbeç, adının, partinin resmi internet sitesinde yer alan, "milletvekillerimiz" bölümünden silindiğini de anımsatarak, "Benim üyeliğime ilişkin bir hukuki dava devam ediyor. Bu davanın sonuçlanması öncesinde böyle bir uygulamanın hukuki olmadığını görüyoruz" dedi.