BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

AK Partili Canikli'den keskin sözler

AK Partili Nurettin Canikli sözleri MHP'yi kızdıracak! Kılıç'ın iddiasına göre asıl amaç MHP'yi CHP'ye koltuk yapmak!

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''Dizayn ediciler, MHP'yi, solu iktidar yapmak için bir koltuk değneği olarak ortaya çıkarmışlardır'' dedi.

Canikli, partisinin Yozgat İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Yimpaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim çalışmasında bir konuşma yaptı.

Önemli bir süreçten geçildiğini söyleyen Canikli, bu sürecin başarıyla geçileceğini, bundan kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini kaydetti.

Bugünlerde yaşanan tartışmaların, sıkıntıların, bu sürecin vazgeçilmezi olarak kabul edilebileceğini, bu tartışmalar yaşanmadan ulaşılması gereken noktaya ulaşılamayacağını ifade eden Canikli, ''Bazılarımıza gerginlik gibi gözüken bu yaşadığımız hadiseleri kesinlikle normalleşmenin ayak izleri olarak değerlendirebiliriz. Normalleşmenin adımları ve sürecin bir parçası olarak kabule edebiliriz'' diye konuştu.

Bu süreçte herkesin bir görevinin bulunduğunu söyleyen Canikli, AK Parti'nin, hükümetin, milleti olması gereken yere götüren sürecin mimarı, başlatıcısı ve uygulayıcısı olduğunu anlattı. ''Bir de muhalefet var, MHP, CHP var. Hepsinin birer fonksiyonu var ve BDP'nin de fonksiyonu var'' diyen Canikli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu süreçte eskiden beri MHP'nin bir fonksiyonu vardı. Milletimiz uzun yıllardan beri CHP'yi, solu iktidar yapmamaktadır. 1978-79'da Ecevit'in iktidarı hariç, o da çok özel bir yöntem ve çok kısa süren bir iktidardır, onun dışında CHP uzun yıllardan beri tek başına, sol iktidara gelmemiştir. Dizayn ediciler, bu çerçevede MHP'yi, solu iktidar yapmak için bir koltuk değneği olarak ortaya çıkarmışlardır. Veya bir başka ifadeyle, MHP'nin temel fonksiyonu, milletimizin iktidara getirmediği, kabul etmediği, benimsemediği, güvenmediği solu iktidar yapmaktır. 57. Hükümette bunu çok net olarak görüyoruz. 57. Hükümette MHP, DSP'den sonra sağda en çok oyu alan siyasi organizasyon olmasına rağmen, maalesef kendisinin önünde hükümeti kuracağı, koalisyonun en büyük ortağı olarak Başbakanlık alma imkanı varken, bunu reddetmiş ve solu maalesef iktidar yapmıştır. 2009 yılı mahalli seçimlerde de birçok yerde MHP-CHP birlikte hareket ettiler, birbirlerinin adaylarına destek verdiler.''