BIST 10.520
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.473,82
HABER /  POLİTİKA

Fişçi vekil şimdi de deşifreci oldu

AK Parti Genel Merkezi, vekili uyarınca açıklamalar ardarda geldi. AK Partili vekil sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, "fişlemelerle" ilgili olarak yaptığı konuşmasına açıklık getirdi. Doğan, tartışmaya yol açan sözleriyle Türkiye'yi fişleyenleri deşifre ettiklerini anlatmak istediğini belirterek, "Siyasi partiler, sivil hükümetler kimseyi fişlemez, fişleyenleri deşifre eder" dedi.

'SÖZÜMÜĞN ARKASINDAYIM FAKAT YANLIŞ ANLAŞILDI'

Doğan, 16 şubat salı günü Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Karacasu beldesindeki seçim çalışmaları esnasında yaptığı konuşmaya aynı yerde cevap verdi. 7 Mart'ta ara seçim yapılacak olan beldede Belediye Başkan Adayı Faruk Aksu'nun konvoyuna katılan Doğan, daha sonra seçim bürosunda konuya ilişkin soruları cevaplandırdı. Sözlerinin arkasında durduğunu fakat yanlış anlaşılmaların söz konusu olduğunu dile getiren Doğan, "Çocuklar dikkat ederseniz baştan sona Ergenekoncuların, balyozcuların, kafesçilerin, çetecilerin 28 şubatçıların Türkiye'de insanları fişlediğinden bahsettim. Bu sözlerimin üzerinde duruyorum. Bunların Türkiye'yi fişlediğini artık mahkemeler tespit etti, Türkiye tespit etti, herkes tespit etti. Orada yanlış anlaşılan şey, şimdi biz bunları deşifre ediyoruz maksadıyla söylediğim bir sözdür. Siyasi partiler kimseyi fişlemez, sivil hükümetler kimseyi fişlemez. Siyasi partiler, sivil hükümetler ancak deşifre eder. Ben de bizim de deşifre etmek istediğimizi anlatmak istedim" diye konuştu.

'FİŞLEME DEĞİL, DEŞİFRE'

Haberin yayınlandığı medya kuruluşlarına da sitemde bulunan Doğan, "Keşke o televizyonlar, bu haberi veren televizyonlar bana bir alo deselerdi, o haberi verirken benimle de konuşsalardı. Çünkü onlar bana çok mikrofon uzattılar geçmişte. Benim anlatmak istediğim Türkiye'de halkı fişleyenleri AK parti olarak bizim deşifre ettiğimizdir. Deşifre olduklarını da görüyorsunuz, hepsi deşifre olmuş vaziyette. Sözlerim budur" ifadelerini kullandı.

'TÜRK MİLLETİNİ FİŞLEYENLER KORKSUN, UTANSIN'

Konuya ilişkin partiden herhangi bir uyarı gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Doğan şu cevabı verdi: "Hayır. Yanlış anlaşıldığı yönünde doğrudur. Hüseyin (Çelik) beyle görüştük biz, grup başkanvekilleri ile görüştük. Kendilerine ben konuyla ilgili bilgi verdim. Zaten bu konu benim şahsi bir konuşmamla alakalıdır. Sözlerimin yanlış anlaşıldığını söyledim. Onların da bizim söylediklerimizin 'yanlış anlaşıldığı' doğrultusunda bir açıklama yapmaları gerekiyordu, yaptılar. Yani burada sıkıntı duyacak herhangi bir şey yok. Yani bundan bizim gocunacağımız, bizim endişe edeceğimiz hiçbir şey yok. Türk milletini fişleyenler korksun, fişleyenler utansın."

'BU DAĞ ÇOK RÜZGARLAR GÖRDÜ'

Doğan, açıklamalarının partiye herhangi bir zarar verip vermeyeceğine ilişkin yöneltilen soruya ise, "Hayır canım öyle şey mi olur? Bu dağ çok rüzgarlar gördü. Keşke bize sorsalardı. Merak etmeyin AK Parti'ye bir şey olmaz" cevabını verdi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Fatih Arıkan, Veysi Kaynak, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Karacasu sakinlerini selamlayarak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.