BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Gökçek kaseti yayınlayanı yakacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in dinlemeye takılan konuşmaları şimdiden tartışma konusu oldu bile!

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Akşam Gazetesi'nde 'Telekulak Tam Gaz. Bir Kaset de Gökçek ve Kuzu'nun' başlığı ile çıkan haberden dolayı Akşam gazetesini mahkemeye vereceğini söyledi. Gökçek, özel bir telefon görüşmesi haberinin yeni olmadığını, daha önce bu özel görüşmeyi yayınlayan Aydınlık Dergisi'nin mahkemeye verildiğini, yargı sürecinin devam ettiğini, bugün aynı özel görüşmeyi yayınlayan Akşam Gazetesi için de yargıya başvuracağını bildirdi.

Gökçek, "Bu özel görüşmeyi yayınlayacak tüm yazılı ve görsel basın yayın organları için de yargıya başvuracağım" dedi. Gökçek yaptığı yazılı açıklamada konuyla ilgili şunları kaydetti: "Akşam Gazetesi'nde 'Telekulak Tam Gaz. Bir Kaset de Gökçek ve Kuzu'nun' başlığı ile bir haber yayınlanmıştır. Bu haber yeni bir haber değildir. Daha önce Aydınlık Dergisi'nin yayınladığı bir haberdir. Temcit pilavı gibi döndürülüp döndürülüp verilmektedir. Konuyla ilgili olarak Aydınlık Dergisi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Halen yargı süreci devam etmektedir. Özel görüşmeler yasal olarak hiçbir şekilde yayınlanamaz.

Kendilerini yasaların üzerinde gören hangi yayın kuruluşu olursa olsun yargı önünde hesap verecektir. Akşam Gazetesi hakkında da aynı şekilde suç duyurusunda bulunulacaktır. Yarın, konuyla ilgili olarak özel telefon görüşmelerimizi yayınlayacak olan tüm basın yayın organları ve TV'ler de aynı tarzda haklarında suç duyurusunda bulunulacaktır. Peşinen tüm yayın organlarını, televizyonları ikaz ediyorum. Bu ikazımıza rağmen yapılacak yayınlar yasal olmayan kasıtlı yayınlardır. Ve yargıya taşınacaktır."