BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

AK Partili Başkan canlı yayında istifa etti

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci istifa ettiğini açıkladı. Temurci bu kararını canlı yayında yaptığı konuşmada açıkladı.

Abone ol

AK Parti İstabul İl Başkanı Selim Temurci'nin istifa edeceği yönünde iddialar gündeme gelmişti. Temurci bugün istifasını açıkladı.

AK Parti'de 2019 seçimleri öncesi başlatılan değişim süreciyle birlikte birçok belediye başkanı ile il başkanı görevlerinden ayrılmışlardı. İstanbul'da Kadir Topbaş'ın görevi bırakmasının ardından İl Başkanı Selim Temurci de dahil çok sayıda ilçe başkanının görevinden ayrılacakları iddia edilmişti.

ERDOĞAN İSTİFASINI GERİ ÇEVİRMİŞTİ: Temurci, 8 Şubat 2015 tarihinden bu yana Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütüyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti İstanbul İl yönetimini ziyareti sırasında elini sıkmadığı İl Başkanı Selim Temurci, daha önce istifa etmiş ancak “Şu an zamanı değil” denilerek geri çevrilmişti. 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci kimdir nereli kaç yaşında neden istifa etti

KARDEŞİYLE İLGİLİ FETÖ İDDİASI

Görevinden istifa eden Selim Temurci'nin kardeşiyle ilgili FETÖ iddiaları da onu koltuğundan eden nedenler arasında gösteriliyor. Temurci'nin esnaf olan kardeşi Ömer Temurci Rize’nin Çayeli İlçesi’ndeki FETÖ soruşturmasında gözaltına alınmış savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.YENİ BAŞKAN BAYRAM ŞENOCAK

Temurci'nin ardından göreve ise Bayram Şenocak getirildi.1978 Trabzon/Of doğumlu olan Bayram Şenocak MÜSİAD'da yönetim kurulu üyeliği yapıyor.

Yeni İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak oldu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, il başkanlığı görevini bıraktı. Temurci şu açıklamalarda bulundu:

"DÜN GECE 11'E ÇEYREK KALA GENEL MERKEZDEN ARANDIM"

Temurci, dün gece genel merkezden arandığını söyleyerek sözlerine başladı. Selim Temurci, "Bugün çok özel bir gün benim için. Dün gece 11'e çeyrek kala genel merkezden arandığımda dün 8 Şubat'tı. Bugün 9 Şubat. Çok güzel tevafuk. Tam 3 yıl sonra bu buluşmayı bizlere nasip eden Allah'a hamdolsun.

"METİNE BAĞLI KONUŞMAMI İSTEDİ ARKADAŞLAR"

Çocuk denecek yaşlardan siyasetin içindeyim. Genelde çok metine bağlı konuşmam ama tavsiyelere de uyarım. Bugün metine bağlı konuşmamı istedi arkadaşlar. Ağırlıklı olarak metine bağlı kalacağım. Ama bazı duygularımı da paylaşacağım" dedi.

"GENEL BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİNDEN SONRA YENİ DÖNEM BAŞLADI"

"Elbette il başkanları olarak son 3 yıl sorumlulukları itibarıyla çok ayrıcalıklı yere sahiptir" diyen Temurci, "3 yıl adeta ülke tarihinin yazıldığı dönem oldu. Bizler bu döneme şahitlik ettik. Genel başkan değişikliğinden sonra yeni dönem başladı İstanbul teşkilatları için. Bir yandan kendi içimizde büyük imtihan diğer taraftan yeni Türkiye hedefleri için hep birlikte nefisleri bir yere koyup çok daha fazla çalışmak zamanıydı" diye konuştu.

Yeni AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak kimdir nereli

'BÜYÜK BİR ONURLA VE İTİBARLA AYRILMANIN MUTULUĞU İÇİNDEYİM'

Selim Temurci, " Onurla şerefle geldiğimiz AK Parti İstanbul İl başkanlığı görevimden yine büyük bir onurla ve itibarla ayrılmanın mutluluğu içindeyim. Tüm çalışma arkadaşlarıma, teşkilatımızın bütün mensuplarına bu dava için bizimle döktüğü ter için en kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Teşkilatın her bir ferdine bizden yana haklarımız helal olsun. Zor bir dönemde 3 genel başkanla çalıştım. 3 yılı birlikte geçirdik" ifadelerini kullandı.