BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Esed, PYD ile ortaklığını itiraf etti! Özerklik verecek...

Esed rejimi milletvekili Ömer Ose, rejimin terör örgütü YPG'ye silah verdiğini itiraf etti. İtirafını bir adım daha ileri götüren Ose, Esed'in PKK'ya özerklik vermeye hazır olduğunu söyledi...

Abone ol

Türkiye'nin Afrin'deki terör yuvalarını temizleyerek bölge halkını zulümden kurtarmak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili konuşan Esed rejiminin Kürt parlamenteri Ömer Ose, rejimin terör örgütü YPG'ye silah verdiğini itiraf etti.

PYD'YE SİLAH VERDİK: Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) merkezli Rudaw TV'nin canlı yayınına katılan Esed rejiminin parlamenteri Ömer Ose, Esed rejiminin daha öncelerde de terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye silah yardımı yaptığını, Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonlarına karşı da rejimin desteğini artıracağını söyledi.

OTONOMİ VE ÖZERKLİK VERMEYE HAZIR: Terör örgütü PKK/PYD seslenen Ose, rejim ile daha fazla diyalog geliştirmelerini istedi. Ose, terör örgütünün rejimle iyi ilişkiler içinde olması gerektiğini belirterek, rejimin otonomi veya özerklik vermeye hazır olduğunu belirtti.

ESED AFRİN'E ASKER GÖNDERECEK: Esed'in milletvekili Öso, Suriye hükümetinin daha önce silah yardımı yaparak YPG'yi desteklediğini öne sürerek, “Türkiye’nin Efrin operasyonuna devam etmesi durumunda kenti savunmak için askeri güç göndereceğini” savundu. Ose, "Afrin'de YPG/YPJ’ye yardım etmek prensip olarak Suriye hükümetinin bir görevidir" iddiasında bulundu.