BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Yüksekdağ'a sert yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, hendek kazan teröristlere gençler diyen Figen Yüksekdağ'a tepki gösterdi

Abone ol

 AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "hendekler kapatılsın' diyemeyenlerin delilsiz peşin hükümlerle teröristleri aklama çabalarının ibretlik olduğunu" ifade etti.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın dün grup toplantısındaki konuşmasında, Diyarbakır Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii'nin yakılması iddialarına yanıt verdi.

Yüksekdağ'ın, caminin yakılması hakkında teröristleri aklamaya çalıştığını belirten Turan, sözde görgü tanıklarının ifadesine dayandırdığı beyanının devamında "gençler" diye tabir ettiği teröristlerin helikopteri olmadığını söylediğini ve  güvenlik güçlerini hedef gösterdiğini kaydetti.

Bu dilin asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Turan,  açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Milletimizin bu yalanlara, iftiralara karnı tok. HDP yöneticilerinin ne olursa olsun suçu başkalarına atma çabasının farkındayız.  Bu artık çok trajikomik bir hal almaya başladı. Anadolu Ajansı'nın servis ettiği görüntüler ortadayken, muğlak görgü tanığı ifadeleriyle devleti suçlamak gerçekten içler acısı. PKK’nın sicili ortada. Cami yakacak kadar milletin değerlerine karşı olan bu örgütün Suriye’de medeniyetimizin miraslarını bir bir yok eden DAEŞ'ten farkı olduğunu söyleyebilir miyiz? Al birini vur ötekine! 'Hendekler kapatılsın' diyemeyenlerin delilsiz peşin hükümlerle teröristleri aklama çabaları ibretliktir. Meclis'te vekil sayısı büyük oranda düşen malum parti, 1 Kasım’da milletimizin 'terörden uzak dur' mesajını göz ardı ediyor ve teröristlerin avukatlığını yapmaya devam ediyor. Yapsın. Bu tarz devam ederse millet, bunları tarihin çöplüğüne adım adım gönderecek.

Sokağa çıkma yasağı tabii ki kimsenin isteyeceği bir yöntem değildir ancak sokağa çıkma yasağı bir sonuçtur, sebep değil. Hendek kazar, teröre devam ederseniz tabii ki güvenlik güçleri de terörle mücadelenin gereği olarak tedbir alacaktır.  Bir kez olsun Figen Yüksekdağ'dan terör örgütüne 'durun', hendeğe çıkıp 'bu yaptığınız en çok Kürtlere zarar veriyor' dediğini duyduk mu?  HDP'ye düşen öncelikle bu hendeklerin varlığını sorgulamasıdır. Çünkü bölgede barışa, huzura tehdit olan hendekler ve o hendeklere sahip çıkan siyasilerdir."