BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,73
ALTIN 2.441,17
HABER /  POLİTİKA

AK Partiden Şendiller itirafı

Alevi Çalıştayı'na Şendiller'in davet edilmesine AKP'den de tepki geldi. Zafer Üskül ve İbrahim Yiğit bakın neler söyledi:

Abone ol

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Kahramanmaraş olayları sanığı Ökkeş Şendiller'in Alevi Çalıştayı'na davet edilmesini "yanlış olmuştur" diye değerlendirdi. AK Parti'li İbrahim Yiğit de Türkiye'de 72 milyon kişi içinde çalıştaya çağrılmaması gereken tek kişinin Ökkeş Şendiller olduğunu söyledi.

Çalıştay'a verilen arada konuşan Üskül, kapatılan DTP milletvekillerinin çalıştaya katılmamasına yönelik, herkesin devletin sorunlarını kendi sorunlarının önüne koyması gerektiğini söyleyerek eleştirdi.

Şendiller'in çalıştaya davet edilmesi konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine Üskül, ''Yanlış olmuştur'' dedi.

ARİF SAĞ'DAN ŞENDİLLER AÇIKLAMASI

Eski milletvekillerinden sanatçı Arif Sağ da Ökkeş Şendiller'in katılması halinde çalıştayın gündeminin değişeceğini belirterek, ''Şendiller katılsaydı biz gelmeyecektik. Ancak, DTP'li arkadaşların katılmasında yarar vardı. Onların sıkıntıları var, partileri kapatıldı. Pek çok kişi DTP'nin kapatılmasının siyasi olduğunu düşünüyor. Türkiye'de yaşayan Alevilerin sorunları var. Bu sorunların tümünü tartışarak çözmek lazım. Diyalog yolu kapatılmamalı'' diye konuştu.

Ercan Karakaş ise DTP'lilerin çalıştaya katılmasının olumlu katkı sağlayabileceğine dikkati çekerek, ''Çünkü Alevi sorunu da Kürt sorunu da milyonlarca insanı ilgilendiriyor. Bir araya gelerek bunları konuşmamızda yarar var. Demokratik yöntemlerle demokratik siyaset içinde kalarak bu konuları çözmeye devam etmemiz gerekir'' değerlendirmesinde bulundu.

DAVET EDİLMEMESİ GEREKEN TEK KİŞİ

AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit de Türkiye'de 72 milyon kişi içinde çalıştaya çağrılmaması gereken tek kişinin Ökkeş Şendiller olduğunu söyledi.

Yiğit, ''Reha Çamuroğlu'nun Alevi Çalıştayı ile ilgili istediklerini alamadığı, yalnız kaldığı yönünde değerlendirmeler var. Siz buna katılıyor musunuz?'' sorusunu, ''Hayır katılmıyorum. Biz birlikte çalışıyoruz. Aynı partinin milletvekiliyiz. Başından beri tavrımızı koyduk. Sayın Başbakan ile bu konuda değişik toplantılar yaptık. (Yalnız kaldım) diye bir şey yok. Ben yalnız kaldığını tahmin etmiyorum'' diye yanıtladı.