BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Doğu Anadolu için özel vaaz

Doğu Anadolu'da provokatif sokak olaylarının sona ermesi ve huzur ortamının sağlanması için yeni bir çalışma başlatıldı.

Abone ol

Diyarbakır Müftüsü Ali Melek, cuma namazı öncesinde cemaate kardeşlik, hoşgörü ve sağduyu konusunda vaaz vereceklerini bildirdi.

Melek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarınki vaaz konusunun ''Hicret'' olduğunu, Hicret'te de kardeşlik, birlik, beraberlik ve hoşgörüyü içeren ifadelerin bulunduğunu söyledi.

Yarın verilecek vaazda ayrıca kardeşliğe özellikle vurgu yapılacağını ifade eden Melek, şöyle konuştu:

''Son zamanlarda olmaması gereken, kardeşliğimizi zayıflatan, sevgimizi azaltan hususlara, bunların olmaması gereğine değineceğiz. Bunun için metinde revizyon yaptık. Günümüzdeki kardeşliğin pekişmesi için bu kardeşliği zayıflatacak her şeyden uzak durmanın, hoşgörü ve anlayış içinde sürdürmenin gereğine, sahabeler kenti Diyarbakırımızın bu anlamda, kardeşliği en güzel şekilde ortaya koyacak davranışlar içinde bulunmaya değinilecek. Salt Hicret anlatımı değil, cemaatimize kardeşlik, hoşgörü ve sağduyu konusunda vaaz vereceğiz ve kardeşliğimizi pekiştirmeye, bunları azaltacak davranışlardan kaçınmaya vurgu yapılacak.''

Melek, vaazın merkezi sistemle tüm camilerde dinlenebileceğini belirtti.

Mardin Müftü Vekili Mahsum Taşçı da ''Merhamet ve şefkati'' konu alan hutbenin son kısmında yarın için bir ilave yaptıklarını bildirerek, şöyle devam etti:

''Olumsuz olaylar sebebiyle biraz daha duyarlı davranılması, birbirimizi anlayışla karşılamamız gibi ifadeler ekledik. Toplumu özellikle daha iyi yönde, motive etme yönünde bazı ifadeler yazdık. Toplumsal fayda sağlayacağına inanıyoruz. Yarın ilçelerimiz de dahil olmak üzere tüm camilerimizde hutbemiz okunacak.''

''HOŞGÖRÜYE HEP VURGU YAPILIYOR''

Batman Mütfü Vekili Mehmet Karatuğ ise gerek vaazlarda gerekse hutbelerde sevgi, saygı ve kardeşliğin anlatıldığını söyledi.

''Hoşgörüye hep vurgu yapılıyor'' diyen Karatuğ, yarınki vaazda insanların birbirini anlayışla karşılaması, farklı düşünceleri hoşgörüyle kabullenmesi gibi konuları işleyeceklerini kaydetti.

Siirt Müftü Vekili Baki Bilgili de son olaylarla ilgili birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusunun yapılacağını bildirdi.

Şırnak Müftü Vekili Nurullah Aktaş, ''kardeşliğe'' vurgu yapan vaaz hazırladıklarını ifade ederek, ''Cemaate, birbirimizin hakkına, hukukuna riayet etmeyi hatırlatacağız. Beraberlik, kardeşlik bilincine vurgu yapıyoruz. İnşallah selametle bu süreci atlarız'' dedi.