BIST 10.252
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.400,23
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'den MHP'ye 'kasetli' gönderme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal'ın kalesinde hem CHP'yi hme MHP'yi vurdu!

Abone ol

Başbakan Erdoğan CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'da CHP'ye yüklendi. Erdoğan, sanıldığının aksine yerel seçimler sonrasında yatırım yaparken siyaset haritasını önlerine koymadıklarını söyledi. Miting alanında Ak Parti Gençlik Kolları tarafından asılan "Hamdolsun bizim sadece şiir kasetimiz var" yazılı pankart dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, ''Bu ülkede kuru fasulye sadece ve sadece CHP dönemlerinde millet için hayal olmuştur. Bu ülkede bisküvi sadece ve sadece MHP'nin iktidar olduğu dönemde çocuklar için bir hayal olmuştur'' dedi.

Başbakan Erdoğan, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Aydın Akaydın'ın sert bir dille eleştirdi. Antalya'nın kendisi için çok önem taşıdığını çünkü Antalya'nın dünyaya açılan pencere olduğunu ifade eden Erdoğan, 8,5 yıl boyunca Antalya;nın her meselesiyle çok yakından ilgilendiğini Antalya'ya 41 kere geldiğini söyledi.

BAŞBAKAN ANTALYA'YA KÜSECEK

29 Mart seçimlerinin ardından, "Başbakan Antalya'ya küsecek" gibi yorumlar yapıldığını hatırlatan Erdoğan, bunu söyleyenlerin mahcup olduğunu iddia etti. Antalya'ya yaptıkları yatırımları anlatan Erdoğan, "'Biz bu ülkede hiçbir şeye küsmeyiz. Biz 780 bin kilometre karenin partisiyiz. Biz 74 milyonun partisiyiz. Bizde kırılmak, küsmek, darılmak yok. Çünkü bulunduğumuz makam öyle bir makam değil. Onun için de ne diyoruz, yola devam... Biz yol yaparken, okul yaparken, hizmet üretirken önüne seçim haritasını, bizden öncekilerin yaptığı gibi alanlardan değiliz. Aldığı oya göre hizmet veren partizanlardan asla olmadık, olmayız. Biz insanların, dilleriyle, dinleriyle, mezhepleriyle, etnik kökenleriyle, yaşam tarzlarıyla hiçbir zaman ilgilenmedik, ilgilenmeyiz" dedi.

BAY KEMALİN MEMLEKETİ

Tunceli'ye yaptıkları yatırımları da Antalya'da anlatan Erdoğan, "Gidin Tunceli;ye, Bay Kemal'in memleketine hizmetlerimizi, üniversiteyi, yolları, okulları, hastaneleri ve barajları göreceksiniz. Burası Bay Kemal'in memleketi demedik ama Burası Türkiye'dir dedik ve hizmetimizi oraya götürdük. Burası bize milletvekili vermedi demedik, biz oraya hizmeti götürdük. Gidin İzmir;e, tarihinde hiç görmediği yatırımlara AK Parti döneminde kavuştuğunu göreceksiniz. Bizim siyaset anlayışımızda sahil yok, bizim siyaset anlayışımızda kumsal yok, bizde kıyı kenar yok, bizde doğu batı, kuzey güney yok. 81 vilayetin biz hizmetkarıyız. Farkımız bu. Biz 74 milyona efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" dedi.

KURU FASÜLYE - BİSKÜVİ

'Bu ülkede kuru fasulye, sadece ve sadece CHP dönemlerinde millet için hayal olmuştur. Bu ülkede bisküvi, sadece ve sadece, MHP'nin iktidar olduğu dönemde çocuklar için bir hayal olmuştur' diyen Erdoğan, AK Parti döneminde ise çocukların hayalinin, dizüstü bilgisayar olduğunu söyledi. Erdoğan, " Farkımız bu. Ben şimdi Anadolu'nun neresine gidersem gideyim, bana oradaki çocuklarımız şunu söylüyor, 'Başbakan amca bana bir bilgisayar verir misin?' Hakkari'ye gidin, bilgisayar başında çocuklar görürsünüz. Iğdır;a gidin, bilgisayarla dünyaya bağlanan çocuklar görürsünüz. Bunlar, bu muhalefet partileri, ana muhalefeti de yavru muhalefeti de Türkiye'nin nasıl değiştiğini fark edemeyecek kadar dışarıya kapalılar" dedi.

YÜZÜ KIZARMIYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı iddialardan sürekli olarak çark ettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan "Türkiye bu efendinin nasıl bir yalancı olduğunu, bir kez de Antalya'dan duysun. 11 Mayısta Yalova'ya gidiyor diyor ki, 'Denizli;de bir bebek sokağa bırakıldı, polisler bebeğe sahip çıktı. Bebeğin adını Yunus koydular.' Kim? Bay Kemal...

Bir masum bebek üzerinden, utanmadan, sıkılmadan siyaset üretmeye çalışıyor, hem de yalan söyleyerek. Arkadaşlarıma dedim ki 'Denizli Valisi'ne sorun'. Denizli Valisi'ne soruldu, o da açıklama yaptı. Dünkü gazetelerde var. Şimdi Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını tek tek düzeltiyorum. Bebek anne tarafından terkedilmedi, aile tarafından Çocuk Esirgeme Kurumuna verildi. Bebek, aile yoksul olduğu için değil, engelli olduğu için Çocuk Esirgeme Kurumuna verildi. Bebeğin ismi Yunus değil, Yağmur" dedi.