BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.394,48
HABER /  GÜNCEL

PKK yanlıları Bağcılar'ı talan etti!

Doğu'da teröristlerin öldürülmesine tepki gösteren örgüt yandaşları Bağcılar sokaklarını savaş alanına çevirdi.

Abone ol

Doğu'da teröristlerin öldürülmesine tepki gösteren örgüt yandaşları Bağcılar sokaklarını savaş alanına çevirdi.

AK Parti Seçim Bürosu'na saldıran göstericiler, içinde yolcu bulunan bir İETT otobüsü ile marketi taşladı. Olaylara gaz bombasıyla müdahale eden polis, göstericileri gözaltına aldı.

Demirkapı Mahallesi'nde toplanan terör örgütü yandaşları, ortalığı birbirine kattı. Teröristlerin öldürülmesini protesto eden göstericiler önce polise taşla saldırdı ardından ara sokaklara dağılarak ortalığı savaş alanına çevirdi. Çöp konteynırlarını ateşe verip, yola barikat kuran örgüt yandaşları, yoldan geçen bir İETT otobüsüne de saldırdı. Otobüsün camlarını taşlayan göstericiler kaçarken, yolcular büyük korku yaşadı. Bazı göstericiler yaşadıkları korkuyla gözyaşlarına boğuldu. Otobüs sürücüsü göstericilerin saldırısı üzerine yönünü değiştirdiğini belirterek, "Otobüsü taşladılar. Bende mecburen yönümü değiştirdim. Yaralanan olmadı, şu an kimsede bir şey yok ancak camlar kırıldı" dedi.

Ara sokaklara kaçışan göstericiler ise saldırılarına devam etti. Alışveriş yapan vatandaşların içinde bulunduğu marketi hedef seçen göstericiler, marketin camlarını taş yağmuruna tuttu. Saldırı sonrası göstericiler yine kaçarken, market çalışanları ve vatandaşlar büyük panik yaşadı. Duruma isyan eden vatandaşlar, "İçeri de Kürt de var Türk de var. İçeride kim var kim yok sormadan saldırdılar. Burası İstanbul'un göbeğinde bir market. İçeride hasta bir kadın vardı, az kalsın korkudan ölüyordu" dedi.
Başka bir vatandaş ise, "Bunlar özgürlük istiyor. Özgürlük veriliyor ama hala aynı şeyi yapıyorlar sözde kısıtlanıyorlar, bu nasıl bir kısıtlama. Akşama kadar devletin asker ve polisiyle uğraşıyorlar. Erken fark etmeseydik burada çok daha büyük cinayet çıkabilirdi" şeklinde konuştu.

Markette çocuklarıyla alışveriş yapan bazı aileler ise göstericilere tepki göstererek, "Bunlar özgürlük istiyor. Taşlar bu çocukların kafasına gelseydi ne yapacaktık" dedi. Kırık camların arasından çocuklarıyla birlikte çıkan vatandaşlar, "Diyecek bir şey bulamıyoruz. Böyle bir şey görmedik. Bunlar nasıl insan?" diyerek tepki gösterdi.

Saldırı sonrası içerideki taşları toplayan bir market çalışanı ise göstericilere tepki göstermek için kalan kırık camların parçalarını da kendisi kırdı. Market çalışanı, "Bu insanların suçu ne? Burada bir sürü insan çalışıyor, ayıptır" diyerek duruma isyan etti.

Bağcılar sokaklarını adeta savaş alanına çeviren PKK yandaşlarına polis gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sırasında bazı vatandaşlar da atılan gaz bombasından etkilendi. Polisin müdahalesi sonrası kaçışan göstericiler, saldırılarına devam etti. Göstericiler AK Parti İlçe Seçim Bürosu'nun da camlarını taşladı. Seçim bürosunun camlarını kıran göstericiler kaçarken seçim bürosunun önündeki araçların da camlarını kırdı. AK Parti Seçim Bürosu'nda görevli bir genç, yaşanan olaylara tepki göstererek, "Biz AK Parti için uğraşıyoruz. Saldırı sırasında içeride insanlar vardı. Resmen teröristler bastı" dedi.

Cadde ve sokaklara çöp konteynırları ile pazar tezgahlarıyla barikat kuran göstericiler polis tarafından gözaltına alınırken, bazı göstericilerin ise kaçarken yere düştükleri görüldü. Gözaltına alınanlar arasında kadınların da olduğu görüldü. Yaka paça gözaltına alınan saldırganlar polis tarafından emniyete götürüldü.