BIST 9.928
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.440,42
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den HDP'yi kapatma mesajı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, HDP yöneticilerine seslenerek, partinin terör odaklı iddialar ile kapatılabileceği mesajını verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, HDP'ye yüklendi terörle aralarına mesafe koymalarını istedi. Türkiye'de demokratik düzen ne kadar güçlü olursa olsun, bu yükü daha fazla sırtında taşımayabileceğini söyleyen Şahin, "Böyle bir yapı başka bir ülkede olsa kapatılırdı" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Eflani İlçesi Hacıağaç Köyü'nü ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada Türkiye'de bir zamanlar sık sık partilerin kapatıldığını; ancak Anayasa değişikliği ile parti kapatılmasının önünün büyük ölçüde kapandığını söyledi. 

HDP'YE TERÖR UYARISI

Konuşmasında HDP'ye terörle işbirliği yapmamaları konusunda uyaran Şahin, siyasi partilerin terör yoluna başvuramayacağını, işbirliği yapamayacaklarını söyledi. Şahin şöyle konuştu;

"Bakın şu anda Türkiye'de faaliyette bulunan bir siyasi parti var, HDP. Siyasi partiler terör yoluna başvurmazlar, terör örgütleriyle işbirliği yapmazlar. Terör örgütlerinin siyasi uzantısı içerisinde olamazlar. 

'BAŞKA ÜLKEDE OLSA KAPATILIRDI' 

Ey HDP yöneticileri; Eğer gerçekten düşüncelerinizi siyasi yolla hayata geçirme amacıyla kurulmuş bir siyasi partiyseniz terör yoluyla bunu asla yapamazsınız. 'Hayır, biz hem siyasi bir parti olacağız hem de silahlı mücadele yolunu seçerek amaçlarımızı gerçekleştireceğiz' diyorsanız buna hiçbir demokratik ülke müsamahakâr davranamaz.

Şu anda HDP yöneticilerinin, başta Demirtaş'ın açıklamaları başka bir demokratik ülkede yapılmış olsa o siyasi parti hakkında derhal kapatılma davası açılır ve kapatılırdı.

"DEMOKRASİNİN KIYMETİNİ BİLİN"

Sayın Demirtaş'a ve HDP yöneticilerine sesleniyorum; Türkiye'deki demokratik düzenin kıymetini bilin. Başka bir demokratik ülkede, hatta Avrupa Birliği'nin en güçlü demokrasisine sahip ülkesinde dahi terörü ve terör örgütlerini desteklediğini açıkça ilan eden hiçbir siyasi parti yaşattırılamaz. Lütfen tercihinizi yapın. Terör mü, siyaset mi? Siyasi yolla düşüncelerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız o halde ikna yoluna gideceksiniz."