BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Gül'ün açıklamalarına ilk yorum

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'ye dönüşüyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün partiye dönüş açıklamalarını değerlendirdi.

Çelik,"Sayın Abdullah Gül’ün partiye dönmesi kadar normal bir şey olamaz. MHP’ye CHP’ye yada İşçi Partisi'ne dönmesini bekleyen var mı içinizde?" diye konuştu.

AK Parti MKYK toplantısı sonrası AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik'e sorulan soruların başında Gül'ün partiye dönüşü vardı.

İşte Çelik'in yanıt:

"Sayın Abdullah Gül, bu partinin kurucularındandır. 58’nci hükümetin başbakanıdır, dışişleri bakanı ve başbakan yardımcısıdır. Sonra da cumhurbaşkanıdır. Biz sayın Abdullah Gül’e, yeni seçtiğimiz başbakanımıza, konumlarından ziyade, onlara ağabeylerimiz gözüyle bakıyoruz. Sayın Abdullah Gül ile Başbakan arasında birileri bir çatışma bekleyebilir. Onların da hevesleri kursağında kalacak. Bizim şu anda eski bir Meclis Başkanımız ki, Meclis başkanı Türkiye'nin ikinci adamıdır. Sayın Bülent Arınç eski Meclis başkanıdır. Ben 7 yıl bakanlık yaptım ve şu an başbakan yardımcısıyım. Konumlar önemli değil. sayın Gül partiye dönmek istediği zaman, başbakan söyledi, Sayın Gül’ün aşımızın üzerinde yeri var. biz onu hasretle kucaklamaya hazırız. Ama tabi dediğim gibi bu zaman, sayın cumhurbaşkanımızın durumu tabi ki konuşulacaktır."

ABDULLAH GÜL 10 AY KENARDA MI KALACAK?

AK Parti'nin olağanüstü kongresinin 27 Ağustos Çarşamba günü yapılacağını da açıklayan Çelik, gazetecilerin "Abdullah Gül 10 ay kenarda mı bekleyecek?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Kongre tarihi Sayın Abdullah Gül'ün gelişiyle ilgili değil, Sayın Başbakanımızın gidişiyle ilgilidir. Bu teknik çıkarımları siz istediğiniz gbii yapabilirsiniz. Sayın Gül partiye dönünce tecrube birikimiyle bir ünvanı olmadan da parti üyesi olabilir. Neticede bir parti altında hizmet etmek genelbaşkan olmayı gerektirmez. Hesabım yok dedi. Ben hasbiyim demek istedi. Abdullah Gül bu hesapları yapmayacak biridir."