BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'ün şifresi 51.8 internethaber.com verdi

Abdullah Gül'den gelen son dakika açıklamayı İnternethaber.com yazarı Ömer Şahin ve FOX Ankara temsilcisi Sedat Bozkurt önceden çözdü.

Abone ol

İNTERNET HABER  - Abdullah Gül yaptığı son dakika açıklamayla AK Parti'deki Başbakanlık hesaplarını altüst etti. Peki ama şimdiye kadar sessiz kalan Gül niye seçimden bir gün sonra 'Oyunda ben de varım' diyerek ortaya çıktı.

ŞİFRE YÜZDE 51.8

Bunun sebebi 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı yüzde 51.8'lik oy oranında saklı. Erdoğan yüzde 60'lar gibi yüksek bir oranla seçilmiş olsaydı Gül sessiz kalacaktı. Ancak beklentinin hayli altında bir oyla seçimi bitirince Gül'ün önü açıldı.

SEÇİMİN GİZLİ GALİBİ

İnternethaber.com yazarı Ömer Şahin, 'Seçimin gizli kazananı Abdullah Gül' başlıklı yazısında Erdoğan'ın aldığı oy oranıyla Gül'ün sahaya ineceğini önceden öngören isim oldu.

abdullah-gül-kararini-verdi-dönüyor.jpg
İnternethaber.com'da Nesrin Yılmaz'ın yaptığı bir röportajda Gül'ün bu kararını önceden haber veriyordu. FOX TV Ankara temsilcisi Sedat Bozkurt'un seçim sonuçlarını okuyanlar için bu açıklama çok da sürpriz olmadı.

YÜZDE 51.8 GÜL'Ü DENKLEME SOKTU

Ömer Şahin Gül'ün gelişini haber veren analizinde şunları yazmıştı;

"Bu seçimin bir de “gizli” kazananı var: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. Erdoğan’a çıkan yüzde 51.8’lik oy Gül’ün elini güçlendirecek. “Reis” ve kurmaylarının beklentisi yüzde 55-58 aralığıydı. 51.8 ila 55 arasındaki fark o kadar önemli mi? demeyin! “Milli irade” o şekilde tecelli etseydi bugün bambaşka bir tablo ortaya çıkacaktı.

AK Parti büyük oranda yoluna Abdullah Gül’süz devam edecekti. Hızla kongre yapılacak , Erdoğan’ın gönlündeki birinci seçenek Başbakan olacaktı. Bugün için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Abdullah Bey 10 Ağustos öncesine göre daha fazla denklemin içinde olacak..."
(ÖMER ŞAHİN'İN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN)

FOX ANKARA MÜDÜRÜ BOZKURT : ŞİMDİ TABLO ÇOK DEĞİŞTİ

İnternethaber.com sitesine konuşan FOX TV Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt da Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla değişen hesabı önceden haber verdi. Sedat Bozkurt manşete çıkan röportajında yüzde 51.8 oyun Gül planlarını nasıl değiştireceğini şöyle anlatmıştı;

-Erdoğan beklentilerinin altında oy aldı. Yüzde 60’a yakın bir oy, baskın bir erken seçim ve en azından anayasa değişikliklerini referanduma götürebilecek kadar mecliste çoğunluk sağlamaktı hedefi. Böylece Başkanlık sistemi tekrar gündeme gelecekti.

-Şimdi ortaya çıkan tabloya bakıldığı zaman düşük profilli bir genel başkan ya da başbakan ile 10 ay sonra yapılacak seçimlere girilmesi halinde parlamentoda hükümet kuracak çoğunluğun sağlanmama olasılığı var.

-AK Parti’nin bugün Abdullah Gül’e, Recep Tayyip Erdoğan’dan daha çok ihtiyacı var. Bu seçim sonuçları üzerinden ortaya çıktı.(...) Onu partide istemeyenler bile ortaya çıkan bu seçim sonuçları üzerinden ki matematik yüzde 40-42’lik bir oran diyor, artık onun gelmesinden yana.

-Gül’ün pazarlık yapma şansı var, emanet almaz, mülkiyetini alarak kendi damgasını vurur. Bunu kadro ve öncelikli tercihleriyle yapar.

-Hemen evet demez, Putin-Medvedev modelini şık bulmuyor, parti içi mücadelede cumhurbaşkanlığı yapmış bir ismin yer almasına sıcak bakmıyor. Ama kurucu olduğu partinin ve ülkenin çıkarlarına da kayıtsız kalamaz. Bu mutlak bir görev olarak önüne gelirse, iradesini mutlak koyacağı ve kullanacağı bir siyaset alanı ön koşuludur.

sedat-bozkur-abdullah-gül-kehaneti̇.jpg
(SEDAT BOZKURT RÖPORTAJININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN)