BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den eylemlere övgü!

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga Taksim Paltformu'nun açıklamalarını ve Gezi Parkı eylemlerini İnternethaber'e değerlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Taksim Gezi Platformu bugün bir açıklama yaparak eylemlere devam edeceğini açıkladı. Bu açıklamayı ve Gezi Parkı eylemlerini değerlendiren AK Parti Ankara milletvekili Haluk Özdalga İnternethaber'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GENÇLER ÇOK GÜZEL BİR EYLEM YAPTI

"Eylemlerin başından beri diyalog temelinde ve katılımcı demokrasi ilkelerine bir çözüm bulunması gerektiğini söyledim. Son birkaç gün içinde dehükumetimizin geldiği noktada bu istikamette. Bunun haricinde bir yargı kararı var, bunu dikkate alacaklarını açıkaldılar. Ama önemli olan şu, bir referanduma gidileceğini ve nihai kararı İstanbul'luların vereceğini söylediler. Bu çok doğru bir karar, benim de başından beri söylediğim buydu. Şimdi bu durumda, Gezi Parkı'nda eylem yapan ve orada bir yapı yapılmasına karşı çıkan, eylemlerini de başarılı bir şekilde götüren genç kardeşlerimizin bu işe son vermeleri daha doğru olur. Çünkü bundan daha demokratik bir çözüm ben düşünemiyorum. Referandum yapılacak, halk ne istiyorsa ona göre bir karar verilecek, bu konuda hükumetin bir taahhüdü de var. Benim kişisel fikrim, orada bir yapı yapılmasa, park muhafaza edilse ve korunsa daha doğru olur. Ama böyle bir konuda karar alma yöntemi ne olacak dersek, en doğru yöntem referandum." 

"Arkadaşlarımız, başarılı ve güzel bir eylem yaptılar. Çok da güzel sonuçları oldu, vermek istedikleri bütün mesajlar bütün toplum tarafından algılandı ve taktirle karşılandı. Buna artık son vermeleri gerekiyor."

HALKIN ENDİŞELERİ DİKKATE ALINMALIDIR

"Ben, Başbakanımızı da dahil ederek söylüyorum, başka insanların ne yapması gerektiğini bildiren bir üslubu hiçbir zaman kullanmadım. Hiçbir zaman diğer insanlara nasıl bir ülup kullanması gerektiği bildiriminde bulunmadım. Bu hoş bir şey değil. Ama şunu söylemeliyim, Türkiye'de kendi özel hayatlarına, tercihlerine, yediklerine, içtiklerine, nasıl gezip tozduklarına müdahale edildiği endişesi içinde olan çok geniş bir kesim var. Bun bu endişelerin de çok samimi olduğunu düşünüyorum. Açıkça ifade etmeliyim ki, bu endişeleri de ben anlayışla karşlıyorum. Bu endişelerin giderilmesi için dikkate alınması gerekiyor. Bu tür endişeleri ortaya çıkaracak söylemlerden kaçınılması gerekiyor."

BAŞBAKANIN SÖYLEMLERİ ÇOK YUMUŞADI

"Ben mitinglerin bir kutuplaşma yaratmamasını, böyle bir duruma yol açmamasını temenni ediyorum. Son bir iki gün içinde Sayın Başbakanımızın üslubunda ciddi bir değişiklik var, bunu da görmek gerekiyor. Bu üslup değişikliği insanlar yeterli görebilir görmeyebilir ama cidi bir değişiklik var. Ben üsluptaki bu değişikliğin devam etmesi gerektiğini hatta daha da yumuşayarak devam etmesini temenni ediyorum. Başbakan yargı kararı yapılaşma olabilir çıksa bile çıksa referanduma götüreceğiz diyor. halk ne istiyor diye halka soracağız diyor. Bu çok cidid bir yumuşama. Başbakanımızın bundan bir iki hafta önceki söyledikleriyle, bu söyleme bakarsak arada çok cidid bir fark var. Bu değişmenin de fevkalede olumlu olduğunu düşünüyorum. Gezi Parkı olaylarından bakarsak da gelinen nokta çok yeterli bir noktadır. 

ÜLKE YÖNETİCİLERİ SERT KONUŞMALARDAN SAKINMALI

"Gezi Parkı olaylarının dışında da herkesin, başkalarının özel hayatına müdahale ediyormuş izlenimi verecek, yediğine içtiğine, nasıl giyindiğine, gezdiğine tozduğuna müdahale ediyormuş izlenimi verecek konuşmalardan sakınması gerekiyor. Tabi ülke yöneticilerinin buna herkesten çok daha fazla dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum.