BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gezi eylemcisi yarın toprağa verilecek

Ankara’daki Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve dün hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, yarın toprağa verilecek.

Abone ol

Ankara’daki Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve dün hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, yarın Ankara’daki törenin ardından memleketi Çorum’un Sungurlu ilçesinde toprağa verilecek.

Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, "Bir fidanı daha sonsuzluğa uğurladık" dedi.

KESK, DİSK, TMMOB VE TTB, Mülkiyeliler Birliği’nde 14 gün süren tedavisinin ardından dün hayatını kaybeden Gezi Parkı eylemcisi Ethem Sarısülük’ün ölümüyle ilgili ortak açıklama yaptı. Basın açıklamasına BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da katıldı. Kaplan yaptığı konuşmada, 4 vatandaşın hedef gözetilerek öldürüldüğünü iddia ederek, 5 binin üzerinde yurttaşın yaralandığını söyledi. Kaplan, “Yaralananlara dikkat edilirse hedef gözetilerek bunların yapıldığı görülüyor. Yani polisin içinde özel görevli bir timin sanki bu halk direnişlerinde, muhalefetin demokratik eylemlerinde hedef gözettiği intibaını uyandıran bir yaklaşım tarzı ortaya çıkıyor. Bunun üzerinde Meclis’te duracağız. Özellikle Sırrı Süreyya Önder’in yaralanması, kardeşimizin öldürülme biçimi, bunların hepsi ekranlarda. Adalet işlemiyor, deliller karartılıyor, otopsilere bile müdahale ediliyor ve gerçekler ters yüz ediliyor. Hükümeti bu konuda uyarıyoruz. Adaletsizlik tahammül edilmez noktalardadır” dedi. Hükümetin 18 günlük Gezi direnişinden dersler çıkarmasını temenni ettiğini belirten Kaplan, hükümeti sağduyulu ve dikkatli olmaya çağırdı.

Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ise, Türkiye’nin bir fidanı daha sonsuzluğa uğurladığını belirterek, Ethem ve Ethem gibi insanların bedel ödemeye devam ettiklerini kaydetti. Sarısülük, olayla ilgili hukuki takibi yapacaklarını söyledi.

KESK Ankara Şube Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak de, Ethem Sarısülük’ün en güzel günlerinde aralarından ayrıldığını söyleyerek, "Sarısülük’e ‘Eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye kurasıya kadar mücadele etme sözümüzü tekrarlıyoruz" şeklinde konuştu.

Ethem Sarısülük’ün arkasından ağlamayacaklarını ifade eden Çakmak, emekten yana, demokrasiden yana yer alacaklarını belirtti. Çakmak, yarın Sarısülük’ün vurulduğu yerde anma töreni düzenleyeceklerini kaydederek, buradan Sıhhiye Meydanı’na yürüyeceklerini aktardı. Daha sonra Batıkent’e giderek Sarısülük için tören düzenleyeceklerini belirten Çakmak, Sarısülük’ün yarın Çorum’un Sungurlu ilçesinde toprağa verileceğini bildirdi.