BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  POLİTİKA

AK Partiden erken seçim yanıtı

Muhalefet ve miting meydanlarından yükselen "erken seçim" isteklerine iktidardan yanıt geldi.

Abone ol

AK Parti'nin etkili isimlerinden Devlet Bakanı Abdüllatif Şener net konuştu; "Cumhurbaşkanlığı süreci devam edecek. Erken seçim konusunda bir karar almayı düşünmüyoruz."

Anayasa Mahkemesi'nin kararını bekleyeceklerini belirten Şener, "erken seçimin partilerinin yetkili kurullarında görüşülmediğini" belirtti.

Şener, muhalefetin yaptığı erken seçim çağrısına ise "Biz buna katılmıyoruz. Onların tavrı ayrı bir siyaset anlayışının ürünüdür. Bizim ki de kendine güvenen bir partinin tavrıdır" dedi.

Tabanlarında yoklama yaptıklarını belirten Şener, partililerin de erken seçim istemediğini savundu. Şener, "bu tavrımız toplumsal desteklidir" dedi.

KUTUPLAŞMA OLMASIN

Gelinen noktada "Türkiye'de kutuplaşma ortamının yaratılmamasına" dikkat edilmesi gerektiğini belirten Şener, "Benim gibi düşüneni de düşünmeyeni de severim. Farklı düşüncelerden dolayı kutuplaşma zeminine ülkeyi taşımamak önemlidir" dedi.

Soğuk savaş döneminde izlenen sert siyaseti hatırlatan Şener, "Geçmişteki bu siyaset tarzının ülkemize zarar verdiğine inandım. Bunun için tüm siyasetçilere görev düşmektedir" diye konuştu.