BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.400,42
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den dershane açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlandığı ileri sürülen yasa taslağı tartışılıyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Meclis’in gündemine getirilmesi planlanan taslağa göre, dershaneler ve bütün etüt merkezleri 2013-2014 eğitim-öğretim yılı bitiminde kapatılacak. Karara uymayanlara 500 bin liradan başlayan astronomik cezalar verilecek.

Taslak yasalaştığında ortaöğretime veya yükseköğretime giriş sınavlarına yönelik, evlerdeki özel dersler de dâhil, hiçbir özel kurs verilemeyecek.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a konunun meclis gündeminde olmadığını söyledi:

"Bunun daha komisyona gelmesi, komisyonda görüşülmesi, komisyondan çıkıp Genel Kurul'a geçmesi gerekiyor. Daha komisyona bile gelmedi. Önümüzde tam gün yasası var, şu anda henüz meclis gündeminde dershanelerle ilgili bir şey yok. Kanun teklifi olsa bunu biliriz, ama kanun tasarıları hükumetten geliyor, bize henüz böyle bir şey gelmedi."

İnternethaber'e konuşan AK Parti Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Amasya milletvekili Naci Bostancı ise taslak üzerinde konuşmanın doğru olmayacağını söyledi:

"Henüz taslak halinde olan bir çalışma için yorum yapmak tamamen varsayımlara dayanır. Bir şere şekillensin bir görelim, ne yapılacak anlayalım. Şu andaki tamamen varsayımlar üzerine yürüyen bir tartışma problemin çözümüne katkı sağlamaz. Bu yüzden, tasarının meclise gelme biçimine bakmak lazım."

"Tasarıdan bahsediyoruz, içeriğinde değişimler olabilir, ondan sonra yasalaşır, beklemek lazım."

ZAMAN'DAN HÜKÜMETE SERT TEPKİ... TIKLAYIN

Gülen cemaati ve AKP hükümeti arasında uzun zamandır devam eden "dershanelerin kapatılması" polemiği farklı bir boyuta taşındı.

14921.jpg