BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,73
HABER /  DÜNYA

New York ile İstanbul maratonları arasında fark yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, “New York maratonu ile İstanbul Maratonu arasında hiçbir farklılığımız yok. Am...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, “New York maratonu ile İstanbul Maratonu arasında hiçbir farklılığımız yok. Amacımız, İstanbul Maratonu’nu her geçen gün daha da büyütmek” dedi.
17 Kasım Pazar günü koşulacak olan 35. Vodafone İstanbul Maratonu basın toplantısı, Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı.
Gerçekleştirilen basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı ve Vodafone Pazarlama Bölüm Başkanı Lütfullah Kitapçı yer aldı.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: “HALKIMIZI SPORUN İÇERİSİNE KATMAK İSTİYORUZ”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Dünya’da maratonların koşulduğu şehirle isimlendirildiğine vurgu yaparak, “İstanbul Maratonu diye ismini tescil ettiğimiz ve Dünya’nın bütün büyük major maratonunda, New York, Berlin, Sidney maratonları da, şehrin isimleriyle koşuluyor. Bu büyük organizasyon, bugünden itibaren ve sonrasında da şehrimizin ismiyle yarışılacak. Ülkemiz öylesine gelişti ki, maratonun yapısını da değiştirdik. New York maratonuna, Vodafone temsilcileri ile gittik ve iki organizasyon arasında ne gibi farklılıklar var diye araştırmalar yaptık. New York Belediyesi Başkanı ile de sohbet ettik. New York maratonu ile İstanbul Maratonu arasında hiçbir farklılığımız yok. Onların bizden tek bir farkı var. Halkın spora, koşuya katılma bilinci orada oturmuş. Sporcuları izlemek için de New York’ta sokaklarda 2 milyona yakın insan vardı. Biz de halkımızı sporun içerisine katmak istiyoruz. Bizim amacımız, bu işi her geçen gün daha da büyütmek olacak. New York Belediye Başkanı’nı da İstanbul Maratonu’na davet ettim. Bu sene değil, ama önümüzdeki senelerde İstanbul Maratonu’na davetlimiz olarak gelecek. New York Belediye Başkanı, ‘bu tip maratonların; medeniyetlerin başladığı şehirlerde olmasını daha da anlamlı buluyorum’ dedi. Kudüs, Atina, İstanbul ve New York olsun bunlar önemli kültürel şehirler. Biz de, dünyanın en büyük ikinci maratonunu yapıyoruz. Dünya çapında maraton düzenlemek zor iştir. Her yıl daha iyi bir maraton olması dileğiyle” diye konuştu.

LÜTFULLAH KİTAPÇI: “HER YIL MARATONA REKOR KATILIM OLUYOR”
İstanbul Maratonu’nun 2 yıldır isim destekçisi olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Vodafone Türkiye Pazarlama Bölüm Başkanı Lüftullah Kitapçı, “Biz maratonun en büyük destekçisi olarak, bu maratona nasıl katkıda bulunabiliriz konusunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve gerekli yetkililerle görüş alışverişlerinde bulunarak geliştirmeye çalıştık. Biz de hem global, hem de marka gücümüzü bu anlamda Vodafone İstanbul Maratonu için seferber ettik. Her yıl maratona rekor katılım oluyor. Bu sene de 20 bin kişinin maratona katılması bekleniyor. Geçtiğimiz sene 80 ülkeden katılan sporcu sayısının yanı sıra bu sene 100’den fazla ülkeden sporcu katılacak. Bu maratonu farklı kılan şey; şehrin ve insanların bu organizasyonu sahiplenmesi” şeklinde konuştu.
Düzenlenen basın toplantısı sonrası, 35.’si düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Maratonu’nun Expo mağazalarının açılışı gerçekleştirildi. Sinan Erdem Spor Salonu içerisinde açılan standlarda, maraton öncesi sporcuların ihtiyaçlarının büyük bir bölümü yer almakta.
(İHA)