BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den CHP'ye ÖSO tepkisi!

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "CHP, Zeytin Dalı Harekatı'na, TSK'ya dönük herhangi bir şey söyleyemediği için sahada bizimle birlikte canını ortaya koyan Özgür Suriye Ordusu'nu itibarsızlaştırmak ve onu terörle, DEAŞ'la ilişkilendirmek için yine maalesef algı operasyonuna başlamış gözüküyor.'' dedi.

Abone ol

Afrin'e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda 7'nci gününde toplam 343 terörist etkisiz hale getirilirken AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

''ABD'NİN KAFA KARIŞIKLIĞI DEVAM EDİYOR'' ABD'nin 'güvenli hat' önerisi için konuşan Mahir Ünal, ''Açık bir şekilde PKK ifadesini kullandılar. Maalesef bu konuda Amerika Birleşik Devletleri'nin kafa karışıklığının devam ettiğini görüyoruz." dedi.

''ABD BUNU DÜN İTİRAF ETMİŞ OLDU''
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert'in açık bir şekilde PKK ifadesini kullanmasını değerlendiren Ünal, ''Zaten biz uzunca bir süreden beri hem AB'nin hem ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın Suriye'deki faaliyetlerine dikkat çekiyorduk ve aslında ABD'nin Suriye'de PYD, SDG, YPG adı altında PKK'yı silahlandırdığını söylüyorduk. Dışişleri Sözcüsü de dün bunu itiraf etmiş oldu." şeklinde konuştu.

''CHP ALGI OPERASYONUNA BAŞLAMIŞ''
CHP'yi eleştiren Ünal, "CHP, Zeytin Dalı Harekatı'na, Türk Silahlı Kuvvetlerine dönük herhangi bir şey söyleyemediği için sahada bizimle birlikte canını ortaya koyan Özgür Suriye Ordusu'nu itibarsızlaştırmak ve onu terörle, DEAŞ'la ilişkilendirmek için yine maalesef algı operasyonuna başlamış gözüküyor. Şunu bilmeleri gerekiyor ki eğer DEAŞ'ın müttefikini arıyorlarsa DEAŞ'ın müttefiki PYD'dir." ifadelerini kullandı.

''CHP BU SÖYLEMDEN VAZGEÇMELİ''
Ünal, "Cumhuriyet Halk Partisi ısrarla Türkiye'yi ve Türkiye'nin sahadaki müttefiklerini DEAŞ'la, IŞİD'le aynı çerçevede göstermeye ve uluslararası alana dönük bir dil ve söylem kullanmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'ni bu tehlikeli söylemden vazgeçmeye davet ediyorum." dedi.

ABD'den PKK itirafı! Afrin'i eleştireyim derken...