BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.514,83
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den CHP'ye cevap

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP'nin değişiklik paketine ilişkin yeni iddiasına cevap verdi.

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Anayasa değişikliğinin özüne giremeyen muhalefetin, şekille perdeleme yapmaya çalıştığını söyledi.

Kılıç, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın ikinci Anayasa değişiklik teklifine ilişkin sözlerini değerlendirirken, "Bütün bunlar CHP tarafından işin özüne girmemek için uydurulan senaryolardır. Kimse bunlara itibar etmez." dedi.

TBMM'de Okay'ın iddialarına ilişkin soruları cevaplayan Kılıç, "Sayın Baykal, bir süredir Sayın Cumhurbaşkanı'nı yönlendirmeye gayret ediyor. Ben inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı konu önüne geldiğinde ne yapacağını çok iyi bilir. Dolayısıyla yönlendirmekten ve akıl vermekten vazgeçsin." diy ekonuştu.

Kılıç, CHP'nin ikinci taslağın da İçtüzük'e aykırı olduğu yönündeki iddiasının hatırlatılması üzerine, Bütün bunlar CHP tarafından işin özüne girmemek için uydurulan senaryolardır. CHP'nin ucuz politikalarıdır. Artık CHP'nin bu politikaları bir kenara bırakması lazım. Anayasa değişiklik teklifini özü ile değerlendirmeye alsınlar. Kaldı ki Sayın Baykal 3 madde hariç uzlaşma arayışını ortaya koydu. Sayın Baykal'ın kamuoyu önünde beyan ettikleri ile onun adına açıklama yapanların beyanları birbirine benzemiyor. CHP yönetimi önce kendi aralarında fikir birliğine varsınlar." ifadelerini kullandı.

İki taslağın Anayasa Komisyonu'nda birlikte ele alınması gerektiği yolundaki ifadesinin hatırlatılınca Kılıç, "Biz TBMM'nin İçtüzüğü'ne ve teamüle dönüşen uygulamalarına bakarız. Buna bakıldığında en ufak bir şekil hatası yok. CHP ve MHP'nin de artık taslağı özünden inceleme zamanı gelmiştir. Böyle bir iddia doğru değil. Olmayan şeyle için yorum yapılmaz. Ben bunu mümkün görmüyorum. Çünkü Anayasa Komisyonu'nda işlem görmeden önce çekilen imzalar nedeniyle 184'ün altına düşmüştür. Dolayısıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan ilk teklif, artık yok hükmündedir. Sonrasında 265 imza ile verilen bir teklifi vardır. Yarın saat 14.00'te görüşmeye başlayacaktır. CHP'nin iddialarının tutar bir tarafı yoktur. Bunlar CHP'nin demokrasiyi, hukuk devleti ve özgürlükleri perdelemeleridir. Bunlara kimse itibar etmeyecektir." cevabını verdi.