BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

AK Partiden 12 ilde temayül

AK Parti, 12 büyükşehir belediye başkan adayını belirlemek için yarın ''temayül yoklaması'' yapacak.

Abone ol

AK Parti, 12 büyükşehirde yarın ''kimlerle yola edileceğini'' belirlemek üzere sandık kurucak.Yapılacak ilk temayül yoklamasında mevcut adaylarla ilgili teşkilata bazı sorular yöneltilecek.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Erzurum, Kocaeli, Adapazarı, Samsun, Konya, Gaziantep ve Kayseri'de temayül yoklaması yapacak olan AK Parti'de, büyükşehir belediyesinin yanı sıra bu illerdeki AK Partili ilçe belediye başkan adayları için de teşkilatın eğilimi alınacak.

AK Parti'nin yapacağı temayül yoklamasında, il yönetim kurulu asil üyeleri, kadın ve gençlik kolları il yönetim kurulu asil üyeleri, büyükşehir belediyesine oy kullanan ilçelerin ilçe yönetim kurulu üyeleri, aynı ilçelerin kadın gençlik kollarının yürütme kurulu üyeleri, büyükşehir belediye meclis üyeleri, il disiplin kurulu üyeleri ve il demokrasi hakem kurulu üyeleri oy kullanacak.

AK Partili ilçeler için de ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin görüşüne başvurulacak.

Elde edilen veriler ışığında perşembe günü yapılması beklenen AK Parti MYK toplantısında ise temayül yoklamaları değerlendirilecek.

Temayül yoklamasının yanı sıra 12 büyükşehirde anketlerin de yapılacağı ve o ilin milletvekillerinin de görüşüne başvurulacağı bildirildi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın bu hafta içinde tekrar aday gösterilmesine karar verilen bazı büyükşehir belediye başkanlarını kamuoyuna açıklaması da bekleniyor.

14 Aralık Pazar günü de diğer illerin il belediye başkanları için sandık kurmayı planlayan AK Parti'de, bu yoklamaların, halkın eğilimlerinin belirleneceği anketlerle de destekleneceği ifade edildi.

Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın belediye başkanlarıyla ilgili performans değerlendirmelerinin de dikkate alınacağı ifade edildi.