BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.395,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de topyekün istifalar! SON DAKİKA

AK Parti'de bugün arka arkaya istifalar var. Genel yönetimin isteği üzerine Ankara İl Başkanı Murat Alparslan istifa etti. Hemen ardından Hatay'dan istifa haberi geldi.

Abone ol
AK Parti'den ark arkaya gelen istifa haberleri günün olayı oldu. Önce Ankara il Başkanı Murat Alparslan istifa etti. Ardından Hatay il teşkilatı topyekün istifasını yolladı.
İstifalar genel merkezin isteği üzerine gönderiliyor.

ANKARA İLE BAŞLADI

Görevden alınacağı söylenen AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan istifa etti. Alparslan istifasının gerekçesini izah etmedi "görülen lüzum üzerine' diyerek genel merkezi işaret etti.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan istifasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "2009 yılından itibaren İl Başkanı olarak seçilmem üzerine, geriye kalan beş yıllık süre içinde tüm seçimlerden zaferle çıktığımız bir sürecin sonunda görülen lüzum üzerine görevimden istifa ediyor; başta bu onurlu görevleri tarafıma tevdi eden Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, birlikte siyaset yaptığım tüm teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki süreçte ülkemin, milletimin ve partimin hizmetinde olacağımı bu vesileyle ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

HATAY YÖNETİMİ TOPYEKÜN İSTİFA ETTİ

AK Parti Hatay İl Başkanı Avukat Süleyman Tenekecioğlu ve İl Yönetimi istifa kararı aldı. Alınan bilgiye göre bugün öğleden sonra parti merkezinde bir araya gelen Hatay İl Yönetim Kurulu üyeleri gerçekleştirdikleri toplantı ile istifa kararı aldı.

Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Hatay İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu'nun istifa dilekçesinde "30 Mart seçimleri sonrasında teşkilat çalışmalarında Genel Merkezimizin önünü açmak için İl Yönetim Kurulu üyeliğimden istifa ediyorum." ifadeleri yer aldı.

İZMİR TEŞKİLATI DA İSTİFA EDİYOR (YENİ GELİŞME - TIKLA OKU)

AK PARTİ'DE DEPREM BEKLENİYORDU

AK Parti'de 30 Mart seçimleri sonrasında Ankara ve İzmir il başkanları başta olmak üzere 10'un üzerinde il ve onlarca ilçe yönetiminin görevden alınacağı söyleniyordu.

Partideki operasyonun en önemli noktasında Ankara yönetimi vardı. Gelen istifa da bu büyük operasyonun "görevden alma" değil, 'istifa' şeklinde olacağının sinyali oldu.

14 İL YÖNETİMİ DEĞİŞECEK

AK Parti’dekioperasyon Ankara ile sınırlı kalmayacak. İstanbul dışındaki büyük illere de sıçrayacak. İzmir’le beraber 14 il yönetimine de görevden el çektirileceği öne sürülüyor.

AK Parti’de 30 Mart yerel seçimlerinde “başarısız” olan bazı yönetimler önceden istifalarını parti genel merkezine sunmuştu.