BIST 9.997
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.434,67
HABER /  POLİTİKA

AK Partide Sezer sürprizi

AK Parti, 2008 yılı ajandasında 10. Cumhurbaşkanı Sezer'e jest yaptı.

Abone ol AK Parti, 2008 yılı ajandasında 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e jest yaptı

Gül'ün seçildiği günü de not düştü. AK Parti ajandasında ezanın Türkçe okutturulduğu, Ayasofya'da ilk cuma namazının kılındığı tarihler de hatırlatıldı. AK Parti'nin 2008 yılı takviminde ise Başbakan Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile çekilmiş fotoğraflarına yer verildi.

AK Parti, hazırladığı 'Nice Ak Yıllara ajandasında Sezer ve Gül'e jest yaptı. Ajandanın '5 Mayıs' tarihli sayfasında Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilmesi hatırlatıldı. 5 Mayıs tarihli sayfaya 'Ahmet Necdet Sezer'in 10. Cumhurbaşkanı seçilmesi (2000)' diye not düşüldü. AK Parti aynı zamanda Cumhurbaşkanı Gül'ün seçildiği 29 Ağustos tarihli ajanda sayfasına da 'Abdullah Gül, 11 Cumhurbaşkanı seçildi (2007)' yazıldı.

AK Parti ajandasının başlangıcında kısa bir yazı kaleme alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geriye dönüp baktıklarında AK Parti iktidarıyla birlikte siyasi yönden güveni ve istikrarı temin eden, ekonomik açıdan ise sürekli büyüyen bir Türkiye görmenin memnuniyeti yaşadıklarını belirterek, "Allah'a hamdolsun ki birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, kardeşlik bağlarımızın kuvvetlendiği ve aydınlık geleceğimize dair umutlarımızın arttığı yeni bir yıla daha girmiş bulunuyoruz" dedi.

Erdoğan, AK Parti iktidarının Türkiye'yi 21. yüzyıla damgasını vuran bir ülke konumuna getirmek, milletin yaşam standardını daha üst seviyelere çıkartmak için geceli gündüzlü çalışacağını, daha büyük başarıları ve daha büyük sevinçleri hep birlikte yaşamak için tüm kararlılığıyla yola devam edeceğini kaydetti. Türkiye'nin üzerinde durduğu muhteşem tarihi, engin tecrübesi ve daha büyük başarıları hedefleyen maşeri şuuru ile dünyanın en saygın ülkelerinden biri olacağına işaret eden Başbakan Erdoğan, "2008 yılının dünyaya huzur ve barış getirmesini diliyorum. Gayret bizden, destek aziz milletimizden, başarı yüce Allah'tandır. Allah devletimizi ve milletimizi korusun" diyerek partililerin yeni yılını kutladı.

AK Parti ajandasında özel ve ilginç günlere de yer verildi. 29 Ocak'ta ezanın Türkçe okutturulması, 14 Şubat Sevgililer Günü, 21 Mart Nevruz Bayramı, 1 Nisan Dünya Mizah Şaka Günü, 10 Nisan Laiklik Günü, 29 Nisan Dünya Bale Günü, 1 Mayıs Bahar Bayramı, 6 Mayıs Hıdırellez, 31 Mayıs Hostesler Günü, 1 Haziran Ayasofya'da ilk cuma namazının kılınması, 15 Haziran Kaynanalar Günü, 1 Ağustos Dünya Emzirme Günü, 25 Ekim Dünya Makarna Günü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Kınama Günü gibi ilginç kutlamalar AK Parti ajandasında yer aldı.

2008 yılı için 'Birlik ve beraberlik içinde nice ak yıllara' sloganının kullanıldığı ajandada 2002-2006 arasındaki icraatlar ile önümüzdeki dönemdeki hedefler de anlatıldı. Ajandada ikinci dönemdeki icraatlar şöyle sıralandı:

"- 2013 yılına kadar milli geliri 800 milyar dolara ulaştıracağız
- 112 acil sağlık hizmetinde şehirlerde 10 dakika, kırsalda 30 dakika içinde çağrıların yüzde 95'inden fazlasına ulaşacağız
- 2013 yılına kadar bebek ölümlerini binde 20'inin, anne ölümlerini yüz binde 20'nin altlarına indireceğiz
- Ağaçlandırma, erozyonla mücadele ve iyileştirme çalışmalarında ortalamaları 500 bin hektara çıkaracağız
- 2023 yılına yönelik hedefimiz 65 milyon turist."

AK PARTİ AJANDASINDAN 'LÜZUMLU BİLGİLER'

AK Parti ajandasının her sayfasında bir 'lüzumlu bilgi'ye de yer verildi. Ajandada yer alan bazı 'lüzumlu bilgiler' şöyle:
"- En fazla yağış alan il Rize
- Yüzölçümü itibariyle en küçük komşumuz Ermenistan'dır
- Türkiye'de ilk açık kalp ameliyatını Siyami Ersek yapmıştır
- Özürlülere yönelik ilk otel Antalya'da
- Türkiye'nin ilk televizyon yayını İstanbul'dan yapıldı
- Türkiye'nin bilinen ilk erkek hemşiresi Murat Bektaş
- Dünyada en fazla konuşulan diller Çince, Hintçe, İngilizce, İspanyolca ve Türkçe
- Türkiye'nin ilk sınır ötesi harekatı Kıbrıs çıkarmasıdır
- Türkiye'nin ilk kadın bakanı Türkan Akyol'dur
- Türkiye'de en fazla milletvekili seçilen İsmet İnönü'dür (14 kez)."
Ajandanın ilk bölümünde partinin tüm yönetim kademelerinde görev alanların isimlerine ve telefon numaraları sıralandı. Başbakan Erdoğan'ın yıl içinde yaptığı tüm konuşmalardan alıntılar da ajandaya konuldu. AK Parti'nin 2008 yılı takviminde ise ağırlıklı olarak Başbakan Erdoğan'ın yaşlılar, çocuklar ve engellilerle çektirdiği fotoğraflara yer verildi.

Takvimin Kasım ayı yaprağında ise Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve YAŞ üyeleriyle birlikte Anıtkabir'i ziyareti sırasında çekilen fotoğraflar yer aldı.