BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

AK Parti’de seçim öncesi görevden alma

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve ekibi, seçim sürecinde partinin önünü açmak ve yeni oluşacak yön...

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve ekibi, seçim sürecinde partinin önünü açmak ve yeni oluşacak yönetimle partiye sinerji katmak gerekçesi ile görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.
Ak Parti yerel seçimi bir oyla kazanmış, ancak CHP’nin oyların sayımında maddi hata yapıldığı gerekçesi ile ilçe seçim kuruluna yaptığı itiraz üzerine 6 oyla seçimi CHP’nin kazandığı duyurulmuştu. Ardından AK Parti oy kısıtlılara oy kullandırıldığı gerekçesi ile YSK’ya başvurmuş ve YSK da seçimi iptal etmişti. 2 yıldır Yalova’da İl Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Pehlivan, il başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Pehlivan, "2 yılı aşkın bir süredir yönetim kurulumuzla birlikte şerefle, azimle ve kararlılıkla il başkanlığı görevini yürüttüm. Bu süreçte mahalli seçimlerin başarılı geçmesi hususunda azami gayret gösterdik. Çok da başarılı bir seçim sonucu yakaladık. Ancak il genelindeki başarımızı ne yazık ki il merkezinde yakalayamadık ve 1 Haziran’da yenilenecek seçimlerde hem partimizin, hem de Yalova’mızın önünü açmak adına il başkanı ve yönetim kurulu olarak istifa etmenin doğru olacağını ve partimize katkı sağlayacağına inanarak istifa ettim. Bu süreçten sonra da gerek yenilenen mahalli seçimlerde, gerekse sonraki süreçte partimizin emrinde olacağım. Sayın başbakanımızın liderliğinde AK Parti kadrolarında yer almak benim için bir şereftir. Bu seçim sürecinden sonra cumhurbaşkanlığı seçiminde de partimizin bir neferi olarak çalışacağımdan kimsenin bir kuşkusu olmasın. Kurucusu olduğum partimin başarısı için teşkilatımızla birlikte bütün gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kazanan AK Parti olacaktır" dedi.
Belediye başkan adayı Yakup Koçal’ın değiştirilip değiştirilmeyeceği sorusu üzerine ise Pehlivan, "Belediye başkan adayının değiştirileceği yönünde bize ulaşan bir şey yok. Ben şahsen böyle bir değişikliğinde doğru olmayacağı kanaatindeyim. SKM kuruldu. Tüm planlarımız hazır. Bu hafta içerisinde çalışmalara başlanacak. Ama sonuçta genel merkezimizin ve başbakanımızın alacağı her karara da saygılı olacağız. Önemli olan Yalova’da Ak Parti bayrağını en üstlere taşımaktır. Bizler hiç bir zaman makam ve mevki peşinde olmadık" şeklinde konuştu.
(İHA)