BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Günay’dan çağrı

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, hükümetin 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılmasını sağlayarak, alana girecek art niyetli gru...

Abone ol

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, hükümetin 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılmasını sağlayarak, alana girecek art niyetli gruplar konusunda önlem alması gerektiğini, muhalefetin de bu konuda toplumun her kesimine çağrı yapması gerektiğini söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, siyasetin spor gündemine müdahil olmasını doğru bulmadığını belirten Ertuğrul Günay, Fenerbahçe’nin oyuncularını ve yöneticilerinin yanı sıra taraftarlarını şampiyonluk nedeniyle kutladığını ifade etti.
1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılmaması konusunda alınan karara ilişkin açıklamalarda bulunan Ertuğrul Günay, “Bir bayramın illa bir yerde kutlanması zorunlu değildir ama Taksim’in özel bir anlamı var. Hükümetin güvenlik önlemleri almaya çalışarak orada bir çatışma olmaması için Taksim’de kutlanmasını sağlaması gerekir. Bu yıl 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması konusunda hükümet engelleyici değil yardımcı davranması gerekir. Türkiye gergin bir yerel seçim yaşadı, gergin bir Cumhurbaşkanlığı seçimine sürüklenmemelidir. Taksim’de güvenlik alınmalıdır, kitlelerin şenlik içinde girmesi sağlanmalıdır. Muhalefete bir çağrı yapmak istiyorum, her kitle hareketinin içine mutlaka bir takım art niyetli gruplar girebiliyor. Art niyetli grupların alana sokulmaması konusunda hükümet önlem alırken, muhalefette bütün toplum kesimlerine çağrı yapmalıdır” dedi.
Çarşamba günü başlayacak olan üç ayların ilk günü olduğuna dikkat çeken Günay, “Hükümet inançlarımız konusunda da başarılı sınavlar vermedi. Bu kandil gününü cana kıyılmadan, barış içinde, kardeşçe yaşayabilmek için çok güzel bir fırsat. Bence bu gerginlikten herkes bir miktar ayrılmalı” diye konuştu.
4 eski Bakan ile ilgili soruşturma komisyonu kurulması çalışmalarına değinen Günay, “Gerçeğin ortaya çıkması için iktidar partisi üzerine düşen sorumluluğu gösterir diye umuyorum. Zaman kazanma konusunda taktik adımla karşı karşıya kaldığımız kuşkusunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nin dinlendiği yönündeki sözünün hatırlatılması üzerine Günay, “Sayın Erdoğan’ın yaptığı açıklamaları demokratik bir ülkenin Başbakanı yapmaz” ifadelerini kullanırken, Başbakan Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili tartışmalara yönelik olarak, “Bu iddiayı doğru bir iddia sanmıyorum” açıklamasında bulundu.
(İHA)